Política

Protestes multitudinàries a França contra les polítiques de Macron

Desenes de milers de persones es manifesten a diverses ciutats de l’Estat convocades per partits d’esquerres, ONG, sindicats i estudiants

És la tercera jornada de mobilitzacions que l’executiu entoma en menys d’un mes

Desenes de milers de persones, convocades per partits d’esquerres, ONG, sindicats i estudiants, s’han manifestat aquest dissabte a diverses ciutats de França per protestar contra la política liberal del president francès, Emmanuel Macron.

Sota el lema La marea popular, els participants en la mobilització han expressat el seu descontentament pels plans de privatització del govern de Macron per a empreses com la dels ferrocarrils (SNFC), la reducció de funcionaris públics, els canvis en l’admissió a la universitat i la seva restrictiva política d’immigració.

D’acord amb les dades del sindicat Confederació General del Treball (CGT), un dels organitzadors, a París fins a 80.000 persones han participat en la protesta. En canvi, els càlculs de la Policia i alguns mitjans de comunicació rebaixen aquesta xifra fins als 21.000 i 31.700, respectivament.

La d’avui és la tercera jornada de protestes en menys d’un mes que entoma l’executiu de Macron. Les dues anteriors van ser el passat 22 de maig, amb motiu de la vaga de funcionaris, i el 5 de maig, convocada pel partit d’esquerres La França Insubmisa.

El líder d’aquesta formació, Jean-Luc Mélenchon, ha estat un dels participants a la mobilització d’avui. Mélenchon ha acusat el president francès de “cabut” per no escoltar les demandes dels ciutadans.

La marea popular no he rebut el suport d’alguns sindicats importants, com la Confederació Francesa de Treballadors (CFDT), o del Partit Socialista (PS), que no hi han participat.

Les manifestacions s’han desenvolupat sense greus incidents en la majoria de les ciutats franceses.

L’excepció s’ha viscut a Nantes (nord-oest), on 35 persones han estat detingudes per danys al mobiliari urbà. Un policia ha resultat ferit de gravetat.

Macron, que avui es troba de visita oficial a Rússia, ja ha avançat que seguirà determinat en les seves reformes econòmiques i ha assegurat que no canviarà el rumb de la seva política d’acord amb els sondejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona