Política

El govern de Palafrugell (ERC i PDeCAT) ja ha engegat el 50% d’accions

Els dos grups arriben a l’equador del pacte de dos anys amb què van arrabassar l’alcaldia al PSC

Preveuen presentar-se per separat, tot i el projecte en comú per sis anys

Els grups d’ERC i els edils del PDeCAT a Palafrugell arriben aquests dies a l’equador dels dos anys que van pactar de mandat al consistori, després que consumessin la moció de censura contra el PSC de l’exalcalde Juli Fernández el 19 de maig de l’any passat. De la cinquantena d’accions previstes en l’acord de govern subscrit per les dues formacions, ahir asseguraven que en dotze mesos “més d’un 50% estan executades, o en curs o amb pressupost assignat”, va destacar el primer tinent d’alcalde, Albert Gómez (PDeCAT).

L’alcalde, el republicà Josep Piferrer, va defensar l’aposta per l’“estabilitat” en la línia d’actuació definida en les diferents àrees quan van prendre possessió, sumada a un tarannà de “diàleg i més diàleg” per afrontar qüestions sobrevingudes, com ara la polèmica pel canvi d’emplaçament de les boies l’estiu passat a Calella i Tamariu, que van acabar corregint en la línia de les reivindicacions dels banyistes, o la negociació de la nova relació de llocs de treball, un conflicte més recent que d’entrada semblava que comportaria mobilitzacions però que de moment han reconduït cap a la negociació. Entre les accions que destaquen, hi ha l’aparcament de Llafranc, el parc per a gossos al Pi Verd i el segon previst al Mas Mascort. Mentrestant, l’ambiciós projecte d’un parc central continua en fase d’estudi d’emplaçament, tot i que ahir van apostar per un procés participatiu per definir-ne els elements o, fins i tot, l’emplaçament.

Gómez no repetirà

L’acord entre els dos socis, que semblava difícil fa catorze mesos després que CiU hagués donat continuïtat a l’entesa amb el PSC, té una aparent bona salut. Els quatre edils del PDeCAT, després de la trencadissa amb els socialistes, van posar fàcils les condicions a ERC perquè els republicans tinguessin els dos anys d’alcaldia i van garantir un projecte en comú a sis anys de vista, que afavoriria la reedició del pacte amb Esquerra si les dues formacions tornen a sumar després de les municipals de l’any vinent. Però de moment ningú es planteja anar plegats: l’assemblea d’ERC ha confirmat Piferrer com a cap de llista i el PDeCAT busca alcaldable després que Albert Gómez hagi declinat repetir per “motius personals”.

LES FRASES

Els problemes pel camí els entomem amb diàleg, i si s’esgota, més diàleg
Josep Piferrer
ALCALDE DE PALAFRUGELL (ERC)
Tinc decidit no repetir, però per una qüestió personal de recuperar temps per a la família i el negoci
Albert Gómez
PRIMER TINENT D’ALCALDE (PDeCAT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera