Política

Insatisfacció a l’Estat amb la democràcia

El 62% de la gent creu que no funciona gens bé, segons l’Eurobaròmetre

El 62% dels espanyols asseguren que no estan gens satisfets amb el funcionament de la democràcia a l’Estat, un percentatge que, entre els vint-i-set membres restants, només superen Eslovàquia, Romania i Grècia, segons les dades del darrer Eurobaròmetre, comissionat pel Parlament Europeu i presentat ahir, quan falta un any per a les eleccions a la cambra d’Estrasburg. Per contra, en estats com Suècia, Irlanda, Dinamarca, els Països Baixos i Luxemburg, els resultats són a la inversa: més del 80% dels ciutadans estan satisfets amb les seves democràcies.

El document també demana als enquestats si consideren que “les coses van en la bona direcció”, tant a la UE com als seus respectius estats. Sobre aquest punt, la resposta majoritària dels espanyols és no: el 56% asseguren que la UE va en “la mala direcció” i gairebé el 70% ho pensa de l’Estat espanyol. En l’estudi, s’atribueix aquesta percepció negativa a l’elevat nivell de desocupació. “Hi ha una correlació negativa significativa entre l’índex de desocupació i la percepció que les coses no van en la bona direcció ni a la UE ni a l’estat membre”, recull el document.

Respecte a temes específics que preocupen, en general, els ciutadans de la UE i que volen que es debatin en les campanyes electorals de tot el continent, gairebé la meitat dels europeus (49%) citen la lluita contra el terrorisme en primer lloc, seguit de la desocupació juvenil (48%), la immigració (45%) i l’economia i el creixement (42%), tot i que, per al 63% dels espanyols el tema prioritari és la desocupació juvenil. Aproximadament un terç dels europeus mencionen la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient (35%) i la promoció dels drets humans i la democràcia i també la protecció social dels ciutadans de la UE figuren en les respostes del 32% dels enquestats.

Finalment, el darrer Eurobaròmetre indica que el 67% de los europeus considera que la pertinença a la UE ha beneficiat el seu estat, percentatge que, en el cas dels espanyols, s’enfila al 75%. No obstant això, el 59% dels ciutadans de l’Estat afirmen que la seva veu no és important a Europa i només el 27% diu que és “molt probable” que voti a les europees de l’any vinent, contra el 31% de mitjana a la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TIJ

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen el quart militar rus d’alt rang per corrupció en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona
nova caledònia

Macron cedeix a la pressió independentista canac i suspèn la reforma del cens electoral

barcelona
estònia

Estònia denuncia un “incident fronterer” amb Rússia

barcelona
unió europea

Presenten a Barcelona un manifest contra la militarització a la UE

barcelona
Eleccions europees

El CIS dona al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona