Política

Sallent, escenari del festival de suport a Gabriel

Milers de persones participen en els actes de solidaritat amb l’exdiputada, exiliada a Ginebra

Els fons recaptats es repartiran

El municipi de Sallent va ser l’escenari, entre divendres i ahir, del festival solidari per donar suport a l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel –La resposta–, organitzat per la plataforma ciutadana Sallent Respon i per la campanya Free Anna Gabriel. La iniciativa va registrar una bona assistència i, segons dades de l’organització, les previsions són bones després d’haver constatat que unes 2.000 persones van participar en les activitats del primer dia, divendres, quan la previsió per al conjunt del festival era arribar a aplegar-hi 5.000 persones. Caldrà veure si la pluja ha ajudat a assolir l’objectiu previst.

Concerts, debats, converses, vermut i dinar solidari, presentacions de llibres i activitats diverses van omplir una programació que incloïa un acte polític final amb la presència de la periodista Txell Bonet i l’exdiputada Isabel Vallet, entre d’altres.

Els fons recaptats serviran per nodrir la caixa de resistència solidària amb Gabriel, exiliada forçosa a Suïssa, i per oferir-li suport econòmic. Segons recollia ahir l’agència Efe, fonts pròximes a l’exdiputada van explicar que està tenint més dificultats de les que preveia inicialment a l’hora d’estabilitzar la seva vida laboral i econòmica a Ginebra, circumstància que comporta que ara mateix necessiti una campanya de solidaritat a Catalunya. Una part dels fons que es recaptin també es destinarà a la campanya Totes som antifeixistes.

Unes amigues d’Anna Gabriel van ser les encarregades de llegir una carta amb què s’adreçava als veïns de Sallent, la seva vila natal. “Gaudiu de vosaltres, que teniu l’honor de formar part de les persones que no es resignen i que encara tenen esperança. Somrieu, que guanyarem”, va deixar escrit l’exdiputada.

LA FRASE

Gaudiu de vosaltres, que teniu l’honor de formar part de les persones que no es resignen. Somrieu, que guanyarem
Anna Gabriel

Súmate fa costat a Puigdemont i demana unitat

eva garcia

Els membres de l’entitat Súmate van demanar ahir, durant la celebració de la seva assemblea ordinària, la màxima “unitat política” –“perquè és quan hem estat junts que hem anat més lluny i hem estat millor”–, segons explicava ahir a aquest diari Montse Sánchez, presidenta des del gener del 2017. Sánchez va expressar la seva “preocupació” per la situació actual, però va recordar que Súmate, com a entitat transversal que aplega militants i simpatitzants de partits polítics diferents, o de cap, no vol entrar “a fer política”. “No ens pronunciem sobre si el candidat [a la investidura] ha de ser Puigdemont o un altre, però sí que donem suport al president i a la seva manera de fer. Les propostes que faci sempre tindran el nostre suport”, va dir Sánchez. La presidenta de Súmate va explicar que els socis presents en l’assemblea van sortir ahir “molt motivats” de la reunió, que es va fer al matí, i hi van presentar moltes propostes, entre les quals en destaca una, “que encara ha de madurar”, sobre la possibilitat d’“apadrinament” entre socis quan hi hagi dificultats per pagar les quotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona