Política

“No és abús, és violació”, clamen els carrers i les xarxes

Concentracions de rebuig arreu de l’Estat per la polèmica sentència del cas de La Manada

Diversos mitjans internacionals es fan ressò de la notícia i de les manifestacions de protesta

Els carrers i les xarxes socials van tornar a bullir ahir en forma de protesta, en aquest cas contra la polèmica sentència de l’Audiència de Navarra pel cas de La Manada. “No és un abús: és una violació”, va ser una de les consignes més repetides que van circular a Twitter i Facebook després que el tribunal fes pública la polèmica decisió. Col·lectius feministes van organitzar manifestacions per carrers i places d’arreu de l’Estat, a les quals es van afegir els principals sindicats –CCOO, UGT i CGT– i d’altres com USTEC-STEs, majoritari a l’ensenyament. Les concentracions van tenir lloc en més d’una trentena de ciutats, entre les quals Madrid –davant del Ministeri de Justícia–, Barcelona, València, Sevilla i Saragossa, entre moltes d’altres, sota el lema “La Manada som nosaltres” perquè “passi el que passi, nosaltres et creiem”, en referència a la versió ignorada de la víctima. A Catalunya, les manifestacions van tenir lloc davant dels ajuntaments de nombroses localitats arreu del país.

La indignació per la suavitat de la condemna es va escampar també per les xarxes socials sota l’etiqueta #JusticiaPatriarcal i #YoSiTeCreo. Partits polítics, entitats cíviques, plataformes feministes, col·lectius professionals del dret –com Dones Juristes– i CDR van expressar el seu rebuig i perplexitat per una sentència que evita condemnar els membres de La Manada pel delicte d’agressió sexual. Molts usuaris van manifestar indignació, ràbia, indefensió i rebuig frontal a la sentència. Molts van denunciar el contrast amb la duresa dels càrrecs que s’imputen als joves d’Altsasu per la baralla en un bar amb guàrdies civils, per la qual estan sent jutjats sota l’acusació de terrorisme.

“Còlera a Espanya”

De les protestes també se’n van fer ressò els mitjans internacionals, com ara l’edició digital del New York Times –el mateix dia que informava que un tribunal popular declarava culpable l’actor Bill Cosby d’un delicte d’agressió sexual perpetrat el 2004– i la cadena britànica BBC, que en va fer el seu tema principal de portada fins que es va conèixer la sentència contra Cosby. També l’edició en línia del diari The Guardian i Le Monde donaven la notícia, aquest últim sota el títol “Còlera a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia