Política

Els encausats pel 8-N al Ripollès no declaren

Els regidors de la CUP ni tan sols van entrar al jutjat de Ripoll

La regidora de la CUP a Campdevànol, Mariona Baraldés, i el del mateix partit a Ripoll, Santi Llagostera, no van atendre ahir la citació al jutjat de primera instància i instrucció de Ripoll, i el d’ERC a la capital del Ripoll, Roger Bosch, i les alcaldesses de Pardines, Núria Pérez, i de Vallfogona, Carme Freixa, tots d’ERC, es van acollir al seu dret a no declarar. El jutge volia saber si van incórrer en els delictes de desobediència i desordre públic arran del tall de la carretera de coll d’Ares amb motiu de la vaga del 8 de novembre. Al cap de menys de mitja hora van tornar al carrer, on el seu advocat, Joan Boix, va explicar que havia sol·licitat per escrit el sobreseïment de la causa, tot recordant que fins i tot el mateix atestat dels Mossos deixa clar “el to de jornada festiva, lúdica i d’estil pícnic”. Boix va recordar que no se’ls podia atribuir l’existència d’extorsió o violència i que, per tant, no existia cap delicte.

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Lluc Salellas, va lamentar les citacions judicials a regidors i alcaldes per atemorir-los. Salellas va afirmar que la vaga va ser totalment legítima i que es va celebrar “per defensar la República, la llibertat dels presos polítics i per reclamar un canvi del sistema capitalista cap a una societat fonamentada en els drets socials i laborals”.

El responsable de política municipal d’ERC, Marc Sanglas, hi va coincidir en el fet que l’encausament de càrrecs electes és un intent de l’Estat espanyol d’acoquinar-los. “És la manera com algú entén la democràcia en aquest país”, va dir.

Mariona Baraldés va resumir el sentiment de tots els encausats i de les més de 350 persones que es van concentrar al davant del jutjat de Ripoll i que van tallar la carretera de Barcelona, un dels accessos principals al centre. “Tot respon a l’embat repressiu de l’Estat, però sempre estarem dempeus”, va sentenciar. I va reblar: “Tota part negra té una cara clara i bona i, en aquest cas, és el suport incondicional de la gent.”

Molts alcaldes i regidors del Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya van fer costat als encausats; entre ells, els de Campdevànol, Joan Manso, i Ripoll, Jordi Munell. Els dies anteriors, els respectius plens van aprovar mocions de suport i el Consell del Ripollès, una declaració institucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala