Política

La universitat desmunta la defensa de Cifuentes

El rector de la Rey Juan Carlos admet que no té l’acta que demostri que la presidenta de Madrid hi va exposar el seu treball final de màster

La fiscalia de Móstoles obre una investigació sobre el cas

La polèmica sobre el màster va acorralant Cristina Cifuentes. El rector de la Universidad Rey Juan Carlos, Javier Ramos, va llançar ahir un torpede a la línia de flotació de la presidenta madrilenya en admetre que no es pot “confirmar” que Cifuentes defensés el seu treball de fi de màster, ja que no hi ha cap acta registrada que així ho certifiqui.

L’acta d’avaluació de la defensa d’aquest treball s’ha d’arxivar obligatòriament al servei de postgrau de la universitat, però el fet és que no hi és, ni tampoc la memòria del treball del màster sobre dret autonòmic de la presidenta de la Comunitat de Madrid, segons hi va afegir el mateix Ramos en una roda de premsa.

El rector va anunciar que la universitat ha traslladat el cas a la fiscalia de Móstoles, després que la professora Alicia López de los Mozos desacredités l’acta que Cifuentes va exhibir com a prova d’haver defensat el treball de fi de màster, assegurant que no reconeixia la firma que figurava com a seva i explicant que ni tan sols havia format part d’aquell tribunal acadèmic.

La denúncia de la universitat, que ha presentat més documents a la fiscalia, s’afegeix a la que ja han presentat associacions d’estudiants per possibles irregularitats comeses a la Rey Juan Carlos amb relació a aquest cas. La fiscalia de Móstoles va informar de l’obertura d’una investigació penal. La universitat, per la seva banda, manté actives altres investigacions internes relacionades amb l’afer. Tot i aquestes informacions, Cifuentes va reiterar ahir des de Sevilla, on el PP celebra la seva convenció estatal, que no dimitirà –perquè no hi veu cap motiu–, que no ha comès cap il·legalitat, ni ha mentit “absolutament en res”. Segons la dirigent del PP, que va ser saludada per Rajoy a l’inici de la convenció, l’absència de l’acta és un afer “intern” de la universitat i no li correspon a ella, com a alumna, aclarir-lo.

“Confio que esbrinaran què ha passat, perquè jo el màster el vaig fer i el vaig presentar a la Rey Juan Carlos”, va insistir. A la pregunta de si podia explicar algun detall de la presentació del treball acadèmic, va dir que això va passar ja fa gairebé set anys i va recordar només que hi havia tres persones al tribunal.

Mentrestant, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va aprofitar ahir la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per demanar “responsabilitat i prudència” davant les suposades irregularitats del màster de Cifuentes, i es va mostrar confiat que tant les investigacions de la fiscalia com de la mateixa universitat aportaran llum al cas.

“Defensar els nostres”

A la convenció del PP no hi va haver una referència explícita al cas Cifuentes, però l’afer flotava en l’ambient. La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va fer una crida a “fer pinya” i va demanar a tots els populars que defensin el seus principis i “banderes” i que no es deixin “sotmetre”. I “defensar allò nostre i els nostres”, hi va afegir.

Segons De Cospedal, el PP és l’adversari a batre per part de tothom i va augurar que hi haurà “joc brut” per mirar que els populars arribin a les eleccions del 2019 [municipals i europees] “desmoralitzats i cansats”.

Després de criticar els “tombs” de Ciutadans i acusar-los de viure pendents de les enquestes, la secretària general també va atribuir al seu partit el mèrit d’haver “salvat Espanya de la fallida i de la rebel·lió”.

“Ho hem fet nosaltres”, es va vantar De Cospedal, que va acabar afirmant que “avui Espanya segueix sent Espanya gràcies al govern del PP”.

LA FRASE

Confio que [la universitat] esbrinarà què ha passat, perquè jo el màster l’hi vaig presentar
Cristina Cifuentes
PRESIDENTA DE LA COMUNITAT DE MADRID


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona