Política

Puigdemont, de camí cap a Berlín: “Continuem més forts i decidits que mai seguint la nostra via”

El president exigeix l’alliberament immediat dels presos polítics que encara estan tancats “injustament” a presons espanyols

El líder de JxCat afirma que diverses instàncies jurídiques europees ja han demostrat que no han comès els delictes dels quals se’ls acusa

El 130è president de la Generalitat Carles Puigdemont viatja aquest divendres a la tarda cap a Berlín després de sortir aquest migdia de la presó de Neumünster, que es troba a uns 300 km de la capital alemanya. De camí, Puigdemont ha enregistrat un missatge de veu on exigeix l’“alliberament immediat” dels presos polítics que continuen tancats “injustament a les presons espanyoles”.

“Continuem més forts i decidits que mai seguint la nostra via. La via catalana, la via no violenta i de demanar l’exercici de drets democràtics”, ha afirmat en l’àudio al qual ha tingut accés aquest diari.

En aquest sentit, el president català ha exigit a les autoritats espanyoles “l’alliberament immediat dels companys i companyes que encara són injustament a les presons espanyoles”. “Estan acusats de delictes que no hem comès, com ja s’està demostrant a través de diverses instàncies de justícia en diversos països europeus”, ha lamentat.

“No estem davant un cas de rebel·lió. No estem davant un cas de malversació de fons ni de res que se li assembli. És un cas polític que demana que finalment el govern espanyol s’assegui en una taula de negociació, que comenci a parlar amb els líders polítics catalans que hem estat escollits per fer-ho”, ha reclamat. “Que faci d’una vegada política i deixi d’utilitzar el codi penal per resoldre una qüestió que és estrictament política”, ha reblat.

Puigdemont ha conclòs amb una crida al “coratge” per abordar “un camí que serà llarg” però que “només té un final possible: la victòria”.

Estava previst que el líder de Junts per Catalunya (JxCat) oferís una roda de premsa a les sis de la tarda des de Neumünster. Però una vegada s’ha confirmat que es dirigeix a Berlín per “qüestions legals”, fonts de la seva formació han apuntat que la compareixença es farà ja des de la capital d’Alemanya, si bé no han concretat quan es produirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona