Política

La Moncloa expressa el seu “respecte” per qualsevol decisió judicial, “li agradi o no”

El govern espanyol evita valorar la decisió del tribunal alemany sobre Puigdemont i insta la justícia espanyola a fer complir la llei a l’Estat

El ministre Catalá considera que la decisió dels jutges alemanys és una “manifestació de la independència judicial”

El govern espanyol ha reaccionat aquest dijous a l’alliberament del president Carles Puigdemont per part de la justícia alemanya i la decisió de no admetre el supòsit de rebel·lió de la petició d’extradició amb un breu comunicat on expressa el seu respecte per les decisions judicials, li agradin o no.

La Moncloa assegura que a hores d’ara “desconeix els termes exactes en que s’ha pronunciat el tribunal alemany” i “per tant no pot fer cap valoració”. En tot cas, assegura que “mai opina” sobre les decisions judicials i “menys encara quan es tracta de decisions d’un tribunal d’un altre país”, tot i que independentment d’aquest fet “les respecta sempre, quan li agraden i quan no”.

L’executiu de l’Estat mostra “convençut que la justícia espanyola adoptarà les mesures més adequades davant aquesta nova circumstància per vetllar pel compliment de les lleis al nostre país”.

“Independència judicial”

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha valorat que la decisió del tribunal alemany que ha deixat en llibertat sota fiança Puigdemont és una “manifestació de la independència judicial” i ha assegurat que “acataran” la decisió.

Catalá ha subratllat que és “una primera decisió” i que encara hi ha tot un procés jurisdiccional per endavant fins conèixer la decisió final. No obstant això, fonts de la Fiscalia han apuntat que aquest tipus de decisions no admeten recurs per part de la fiscalia alemanya.

Catalá no ha volgut entrar a valorar si creu que Puigdemont no podrà ser jutjat per rebel·lió a l’Estat i ha negat que sigui un “revés” per a la justícia espanyola. “No és un revés, és la manifestació del funcionament amb absoluta independència en tots els estat de dret”, ha manifestat. El ministre ha demanat “respectar els temps” de la justícia i també les decisions dels tribunals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona