Política

La Justícia alemanya deixa en llibertat Puigdemont

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein descarta el delicte de rebel·lió en la petició d’extradició espanyola

La cort li imposa una fiança de 75.000 euros mentre estudia el lliurament del president només pel supòsit de malversació

Puigdemont sortirà del centre divendres al matí

El president haurà de residir a Neumünster, presentar-se cada setmana a la policia d’aquesta ciutat i avisar la Fiscalia si en surt

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d’Alemanya) ha deixat en llibertat amb fiança aquest dijous Carles Puigdemont mentre estudia la petició de lliurament de les autoritats espanyoles. A més, els magistrats han descartat el delicte de rebel·lió en la petició d’extradició a Espanya del 130è president de la Generalitat. D’aquesta manera, només podrà ser extradit per malversació.

La Justícia alemanya ha imposat a Puigdemont una fiança de 75.000 euros, de manera que podrà sortir en llibertat mentre dura el procés. La cort d’Schleswig-Holstein ha explicat en un comunicat que només tramitarà la petició d’extradició del Suprem pel delicte de malversació de fons. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà més informació a la justícia espanyola sobre aquest càrrec.

Pel que fa a l’acusació de rebel·lió, els magistrats descarten aquest delicte ja que consideren que a Catalunya no hi va haver violència. Afegeixen que, en qualsevol cas, no se’n podria considerar el líder de JxCat com a responsable.

El tribunal subratlla en la nota que la justícia alemanya és imparcial i que no té constància que hi hagi una “persecució política” contra Puigdemont.

Puigdemont haurà de presentar-se regularment davant de les autoritats alemanyes, i haurà de tenir una residència al país mentre dura el procés sobre la seva possible extradició. La justícia haurà de citar-lo ara a declarar, i la decisió final sobre si se l’extradeix, només per malversació, pot arribar en un termini màxim de dos mesos.

Sortida a primera hora

La presó de Neumünster no preveu la sortida de Carles Puigdemont del centre penitenciari abans de divendres a les set del matí, segons han informat fonts de la presó a la premsa que s’espera a la porta de les instal·lacions. Les mateixes fonts han apuntat que durant aquestes hores s’haurà de tramitar la fiança. Aquesta nit, per tant, el president destituït encara la passaria sota custòdia judicial.

De fet, el primer missatge al compte de Twitter del president ha estat: “Ens veiem demà. Moltes gràcies a tothom!”.

Mesures cautelars

Carles Puigdemont haurà de presentar-se davant la policia local de Neumünster cada setmana i haurà de residir en aquest municipi de 77.000 habitants alemany, segons ha ordenat el jutjat que estudia l’ordre d’extradició per malversació cursada pel Tribunal Suprem espanyol. El president també haurà d’avisar la Fiscalia si ha de sortir d’aquesta ciutat, segons han explicat a l’ACN fonts dels jutjats de Schleswig-Holstein.

Són les mesures cautelars que ha decidit el jutjat alemany un cop ha desestimat tramitar l’extradició per rebel·lió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona