Política

Puigdemont deixa clar al PP, Cs i el PSOE que no renunciarà

L’ANC es manifesta avui a la Porta de Brandenburg de Berlín per una “solució política” i la llibertat del presos

El president Carles Puigdemont, empresonat a la població alemanya de Neumünster, va avisar ahir des del seu compte de Twitter el PP, Ciutadans i el PSOE que no pensa “claudicar” ni “renunciar” a la seva legitimitat com a president escollit per la majoria parlamentària a pesar d’haver estat destituït pel govern espanyol. Sense citar ningú en concret, Puigdemont va afirmar que no claudicarà, ni renunciarà, ni es retirarà “davant l’actuació il·legítima dels qui han perdut a les urnes”, amb referència al PP català, ni tampoc davant “l’arbitrarietat dels qui estan disposats a pagar el preu d’abandonar l’estat de dret i la justícia per la «unitat de la pàtria»”, en una referència a Ciutadans i, més clarament, al PSOE –cal recordar que va ser l’exvicepresident socialista Alfredo Pérez Rubalcaba qui va defensar públicament que l’Estat estava disposat a pagar el preu d’incomplir l’ordenament per impedir la investidura de Puigdemont després que el mateix Consell d’Estat s’havia negat a vetar-la.

D’altra banda, avui l’ANC de Berlín es manifesta al migdia davant de la Porta de Brandenburg per la llibertat de Puigdemont i la resta de dirigents catalans empresonats però també per demanar una “solució política” al conflicte. L’Assemblea fa una crida a participar-hi tant als ciutadans catalans residents a Alemanya com als alemanys “preocupats per la deriva autoritària d’Espanya i el paper que el seu país pugui jugar en una possible solució negociada”. L’ANC ha triat la Porta de Brandenburg, tancada entre 1961 i 1989, com a zona d’exclusió militar del mur de Berlín, per haver-se convertit en un dels escenaris principals de les manifestacions a la capital alemanya. Els diputats de JxCat Aurora Madaula i Quim Torra han confirmat la seva assistència.

Creus pels presos a les platges

Els CDR van omplir ahir amb 3.000 creus grogues les platges del Port de la Selva, Cadaqués i Argelers (Catalunya del Nord) per demanar la llibertat dels presos polítics, democràcia i justícia. En un comunicat, els CDR van explicar que es tractava d’una protesta per “la mort de les llibertats civils i dels drets polítics”. També van organitzar una manifestació al Vendrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona