Cent mil gironins podran votar el 28-F si volen que Catalunya sigui independent

Els vint-i-nou municipis en què es farà la consulta ja ho tenen tot a punt, i en alguns casos ja es pot votar anticipadament

Gairebé la meitat dels potencials votants del 28-F es concentren a la comarca del Baix Empordà, on 46.429 ciutadans podran votar en nou pobles diferents: Palafrugell, Palamós, la Bisbal, Forallac, Corçà, Casavells, Matajudaica i Cassa de Pelràs, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, Gualta, Palau-sator i Parlavà.

A l'Alt Empordà, la coordinadora l'Alt Empordà Decideix aglutina tots els pobles que fan consulta, ja des de la primera onada. En aquesta ocasió són cinc els pobles que votaran: l'Escala, Sant Pere Pescador,Vilabertran, les Escaules i Vilamaniscle. Entre tots aquests sumen un total de fins a 11.186 votants.

La Selva és la segona comarca amb més votants potencials, concretament 24.019. Celebraran consulta sis localitats, que són Anglès, Vidreres, Maçanet, Riells i Viabrea, Breda i Vilobí. Algunes d'aquestes, com ara Breda, ja han fet vot anticipat. Avui mateix també es podrà votar a Vilobí, i a Vidreres, dimarts, dia del Ranxo.

A la Garrotxa, la comarca en què més pobles van votar el 13 de desembre, es faran consultes a cinc pobles més i es manté com la que més votacions haurà realitzat entre les dues onades. Aquest cop votaran la Vall d'en Bas, Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya. Al Ripollès es votarà a Campdevànol i a Sant Joan de les Abadesses, mentre que a la Cerdanya només es farà consulta a Alp, i al Gironès, a Bescanó. Al Pla de l'Estany ja no es pot celebrar cap més consulta perquè tots els onze pobles que té ja van votar el 13-D.

110
dels 221
municipis gironins han votat o votaran els dies 28 de febrer i 25 d'abril en les consultes sobre la independència. La xifra encara no és definitiva i pot augmentar, ja que la cita del 25-A encara no està tancada. La comarca del Pla de l'Estany va fer ja el ple el 13 de desembre, perquè tots els onze pobles que la conformen van votar aquell dia. A la Garrotxa, després del 25 d'abril, hauran votat com a mínim 21 pobles; a l'Alt Empordà, 19; al Gironès, 17; al Baix Empordà i a la Selva, 15; al Ripollès, 8, i a la Cerdanya i a Osona, 2 en cadascuna. De les grans ciutats, Girona i Figueres votaran el 25 d'abril, i en els casos de Lloret i Blanes ningú no ha impulsat encara cap iniciativa visible per dur a terme la consulta. Altres grans ciutats, com ara Olot i Salt, també s'han afegit a la data del 25 d'abril.

79 a tot Catalunya

A tot Catalunya hi ha 79 consultes previstes per a aquest 28 de febrer en 25 comarques diferents. A part de les gironines, la comarca més activa d'aquesta segona onada serà el Solsonès, amb set consultes. El Vendrell (Baix Penedès) és el municipi més gran que votarà en aquesta segona convocatòria, amb 28.709 persones amb dret a vot. Aquest 28-F es mobilitzaran a tot Catalunya uns 5.000 voluntaris. En el cas que s'hi afegeixen els municipis que ja han fet consultes i els que les han convocat per al 28 de febrer i el 25 d'abril, són gairebé 450, que representen aproximadament la meitat dels que existeixen a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona