NARCÍS MASANAS

ALCALDE DE CAMÓS

«Si no oferim serveis, la gent no es quedarà aquí»

Defensa la construcció de la llar d'infants prevista per a aquest any i que haurà estat l'obra més important del seu mandat

Narcís Masanas (CiU) és alcalde de Camós des de principis d'aquest mandat. La seva candidatura va guanyar les eleccions per un vot de diferència amb ERC.

–Ser alcalde és com s'imaginava?
–«És una nova experiència. Ni tan sols m'havia plantejat mai presentar-me d'alcalde, però els companys no van parar fins que van aconseguir que m'hi presentés. Els primers dies vas de bòlit, però de mica en mica t'hi vas acostumant.»
–Segur que li han comentat sovint l'anècdota del vot de diferència.
–«Sí, en trobo molts que em diuen ‘manes gràcies al meu vot!' [riu].»
–En anteriors mandats hi va haver relacions molt tenses entre l'equip de govern i l'oposició. Ja és història?
–«Sempre hi ha diferències, però ens n'anem sortint.»
–L'oposició va votar en contra dels pressupostos d'aquest any perquè la principal inversió és per a la llar d'infants. Ells diuen que no és prioritari. Vostès consideren que és molt important. Per què?
–«Molts es queixen que al poble no hi ha habitatges i per això la gent no es pot quedar. Però és clar, si no oferim uns serveis determinats, la gent no es quedarà. Primer hem de començar equipant-nos amb serveis, com ara la llar d'infants. Això farà que la gent es quedi més al poble.»
–A l'anterior mandat es va parlar de fer uns habitatges per a joves, però no s'han arribat a construir.
–«És que amb les circumstàncies actuals ningú no té pressa i aquell projecte ha quedat estancat. Els propietaris dels terrenys no tenen cap pressa a edificar, en aquests moments.»
–Ser un municipi petit (en nombre d'habitants) i estar tan a la vora de Banyoles i Porqueres, els suposa un inconvenient o un avantatge?
–«Ni una cosa ni l'altra. Els desplaçaments fins a Banyoles o a Porqueres són de cinc minuts. Molts prefereixen viure aquí que no pas a dins d'una ciutat, perquè allà circular amb el cotxe és un problema, no pots anar amb cotxe fins a la porta dels llocs. D'altra banda, aquí, en ser un lloc de pagès, no tenim serveis, no tenim botigues. L'única cosa que tenim és la farmàcia. Ara, quan tinguem la llar d'infants, els que hi portin la mainada podran deixar el cotxe al davant, cosa que no poden fer en una ciutat.»
–L'objectiu a mitjà termini és que Camós continuï sent un municipi sobretot rural?
–«Sí. Hem de mirar de desenvolupar aquell projecte d'habitatges, que ens permetria créixer en nombre d'habitants, però essencialment hem de continuar sent un poble rural, com fins ara.»
–Pot anar fer tot el que s'havia proposat al principi del mandat?
–«En part sí. Hem acabat obres iniciades en mandats anteriors, com l'ajuntament, el local social o els vestidors del pavelló... La nostra intenció inicial era fer la llar d'infants i la portada d'aigües al veïnat de Santa Maria. El primer sí que es farà, però el segon veiem que serà complicat perquè no ens hi arriben els cèntims. Comptàvem que tindríem moltes ajudes i a l'hora de la veritat ens trobem que només tenim una subvenció de 101.000 euros de l'ACA, quan el projecte puja a 563.000 euros. Aquest any, amb el fons estatal, que puja a 75.000 euros, podrem fer un parell d'obres: un mur de contenció a la finca de la llar d'infants, que no entrava en el pressupost d'aquesta obra, i l'arranjament de carretera que va des de la bòbila fins al passallís de l'Estrella. És un camí que fa molt de temps que està en mal estat.»
–Té decidit si es tornarà a presentar a les eleccions?
–«Tinc els meus dubtes. No sé què passarà, és aviat.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
POLICIAL

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona