EU exigeix que l'Ajuntament de Zarra realitze un referèndum sobre la proposta d'acollir el magatzem de residus nuclears

El diputat autonòmic d'EUPV, Lluís Torró, afirma que la postulació del municipi de Zarra per albergar un magatzem de residus nuclears «no és la solució. Són les mateixes centrals nuclears les que han de tancar-se i emmagatzemar els seus propis residus nuclears». Torró afirma que un magatzem provisional «el que fa es permetre el funcionament de les centrals més enllà de la seua vida útil prevista i no ens dóna la garantia d'un tancament definitiu». Torró acusa PP i PSOE d'actuar amb «actitud hipòcrita. Ens preguntem on estan ara els defensors de l'energia nuclear, aquells que s'oposen una vegada i una altra que es tanquen les centrals. Des d'EU fa anys que exigim el tancament de Cofrents i el Consell sempre ha fet l'orella sorda», critica.

La formació d'esquerres proposa un pla previ de tancament de les centrals. «Això és el que hauria de fer el govern espanyol primer de tot i complir la moratòria que havia promés; en canvi fa justament el contrari d'allò que hauria de fer», afirma el diputat. Torró apunta que l'Ajuntament de Zarra haurà sotmetre aquesta proposta a referèndum, «cosa que no ha ocorregut perquè l'equip de govern l'ha portada a un plenari d'última hora».

EU ha qualificat de «vergonyós i immoral que hagen de ser aquestes xicotetes poblacions, les que pateixen l'abandonament de l'Administració i l'escassesa de recursos, les que estiguen disposades a rebre aquest tipus de magatzem per a aconseguir ingressos. Una autèntica política de desenvolupament rural impediria que aquests pobles no hagueren de recórrer a aquests expedients que posen en perill la salut dels veïns i el medi ambient», ha subratllat Torró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona