Política

ELECCIONS 21-D

Junqueras es fa sentir al Congrés: “Rajoy, aturi la repressió”

Tardà llegeix una carta del vicepresident empresonat a Estremera

Montserrat se sent víctima de l’“odi sembrat”

La veu d’Oriol Junqueras va ressonar ahir al ple del Congrés des de la presó d’Estremera (Madrid) per obra del portaveu d’ERC, Joan Tardà. “El 21-D tornarem a votar. L’insto a acceptar el resultat, respectar-lo i implementar-lo de mutu acord. Sense cops de porra, aquesta vegada. Sigui quin sigui el resultat, li reclamo que abandoni el camí de la judicialització d’un conflicte polític, que abandoni la via de la repressió i que iniciï el camí de la política”, exigia el vicepresident pres a Rajoy.

Junqueras es va fer sentir gràcies a la carta que va llegir Tardà davant un hemicicle amb molts absents i on no hi havia el destinatari, el president espanyol. A més de desafiar-lo a acatar les urnes, Junqueras retreu a Rajoy que hagi utilitzat l’article 155 per “espoliar” les peces d’art de Sixena “amb nocturnitat i traïdoria”.

“Li desitjo feliç Nadal”

En la carta, Junqueras es permet ironitzar que a la presó no ha topat amb cap dels “centenars d’imputats o condemnats per corrupció” del PP. “A quina presó són?, perquè aquí no n’hi veig cap”, demana amb sornegueria el cap de llista d’ERC. “Li desitjo un feliç Nadal en companyia dels seus”, s’acomiada Junqueras.

Ni la cortesia de desitjar a Rajoy que passi les festes amb els seus –cosa que ell no podrà fer– no va commoure el PP i el govern. En rèplica a la interpel·lació de Tardà, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va ignorar la veu de Junqueras. “La veritable carta és el dietari del procés [de Josep Maria Jové]”, rebatia Montserrat en l’intent de menystenir la veu epistolar de Junqueras. Dit això, la ministra es va presentar a si mateixa com a víctima de “l’odi sembrat” presumptament a Catalunya per l’independentisme. “Jo li explicaré la meva història. Dissabte passejava pel meu poble, Sant Sadurní d’Anoia, i afiliats d’ERC em van cridar «feixista» i «marxa». Aquesta és la veritat! Miri’m als ulls i veurà que als meus ulls no hi ha odi ni rancor. Jo vaig veure odi i rancor en els ulls de qui m’escridassava”, va dir Montserrat a Tardà. El portaveu d’ERC, però, va posar en qüestió el discurs de la trencadissa familiar pel procés català suggerint que si els familiars no es parlen és per problemes previs i típics de família.

El debat al Congrés va acabar amb una lluita cromàtica, ja que Montserrat va reivindicar el seu vestit “groc pistatxo” en contrast amb el llaç groc de Tardà. “No en tenen prou amb tot el que ens han segrestat als catalans que ara també es volen apropiar el color groc, un dels preferits del jovent i dels nens!”, va dir Montserrat, ovacionada pels pocs diputats del PP presents.

LA FRASE

El 21-D tornarem a votar. L’insto a respectar el resultat i a implementar-lo de mutu acord
Oriol Junqueras
vicepresident de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona