La Ribera d'Ebre encara no té clar si podrà impugnar el ple d'Ascó

L'equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre encara no sap si podrà impugnar el ple de l'Ajuntament d'Ascó en què es va aprovar la presentació de la candidatura al cementiri nuclear. El govern riberenc considera que ni l'alcalde d'Ascó ni uns altres tres regidors d'aquest poble haurien pogut votar en el ple de dimarts, ja que tenen vincles familiars amb la indústria nuclear. Ahir al vespre, una reunió entre els socis de govern d'ERC i el PSC va servir per establir les bases de les actuacions legals que iniciarà l'ens comarcal, amb l'objectiu d'invalidar la decisió del ple d'Ascó. Així, van acordar que cal sol·licitar diversos informes al Departament de Governació i al Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu d'esbrinar si estan legitimats per impugnar l'acord del ple d'Ascó. En aquest sentit, l'informe hauria de determinar quines accions poden emprendre la Generalitat, els ajuntaments, les diputacions i els consells comarcals contra l'acord de l'Ajuntament asconenc. En la mateixa línia, també sol·licitaran una valoració jurídica sobre la viabilitat de declarar nul l'acord aprovat en el ple d'Ascó, per motius d'incompatibilitat o d'abstenció legal, donat que algun dels regidors que van aprovar la candidatura al magatzem temporal centralitzat (MTC) tenen vincles amb empreses o amb la mateixa Associació Nuclear d'AscóVandellòs. Així, el president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, va reiterar ahir que, si l'informe és positiu, es presentarà la impugnació per aconseguir la nul·litat de l'acord.

Protesta contra Vidal

D'altra banda, els contraris a l'MTC van promoure ahir, tant durant la manifestació a Barcelona com a través de les xarxes socials d'internet, una altra concentració de protesta contra la decisió de l'Ajuntament d'Ascó. L'acte tindrà lloc abans del ple del Consell Comarcal, a Móra d'Ebre, ja que Rafael Vidal també n'és conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.