Política

Setge al procés sobiranista

Polèmica política i policial pels ninots penjats sobre la C-17

Apareixen en un pont amb logotips del PP, Cs i el PSC

Méndez de Vigo, Millo i Albiol ho condemnen i ho denuncien

Cap a les nou del matí d’ahir els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que en un pont de la carretera C-17, entre Vic i Malla (Osona), havien aparegut penjats cap per avall set ninots amb els logotips del PP, Cs i el PSC, al mateix lloc on es llegeix “Llibertat presos polítics”. La policia catalana, que va procedir a retirar-los de seguida, està investigant l’autor o autors d’aquesta acció que va provocar reaccions polítiques des de l’àmbit local a l’estatal i, fins i tot, una picabaralla entre els Mossos i la Guàrdia Civil.

En una piulada, la Guàrdia Civil va dir, referent a la investigació de la policia catalana: “Pues si son los mossos los que investigan vamos a ponernos cómodos.” El missatge va ser retirat poca estona després i esmenat amb un altre: “Un componente de nuestro equipo de RRSS ha cometido un terrible error referente a la noticia aparecida en varios medios sobre unos muñecos colgados de un puente con los logos de PP, Cs y PSC. Queremos pedir disculpas a los compañeros de mossos y vamos a depurar responsabilidades.” La resposta dels Mossos, via Twitter, va ser: “Gracias Guardia Civil, aceptamos las disculpas.”

Societat Civil Catalana va informar de la presència dels ninots al migdia, i va qualificar el fet en una piulada de simulació d’assassinat de votants del PP, Cs i el PSC. A partir de llavors van anar sorgint diverses reaccions. Entre les primeres, les del regidor de Vic, Arnau Martí (Vic per a Tots) i la de l’exdiputada Marta Ribas (CSQP): “Feixisme, ni a Vic ni enlloc. Zero tolerància amb la ideologia de l’odi, vingui d’on vingui.”

Fins i tot el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, s’hi va referir i ho va qualificar de “comportament antidemocràtic” que demostra la “ruptura de la convivència”, i va afirmar que “Catalunya s’ha instal·lat en un clima que no és possible”, motiu pel qual va tornar a apel·lar al 155. En la mateixa línia, Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, va qualificar l’acció de “deplorable” i “lamentable”. Segons ell, és una mostra més de la “fractura social” que hi ha a Catalunya arran del procés. En nom del PPC, Xavier García Albiol, va dir que ho denunciarà als Mossos i va comparar “el nivell d’odi” d’alguns independentistes amb “les maneres mafioses del càrtel de Medellín”. Albiol va atribuir-ho al “fanatisme que han generat Oriol Junqueras i Carles Puigdemont”.

LES FRASES

Catalunya s’ha instal·lat en un clima que no és possible
Íñigo Méndez de Vigo
portaveu del govern espanyol i ministre d’educació i cultura
Feixisme, ni a Vic ni enlloc. Zero tolerància amb la ideologia de l’odi, vingui d’on vingui
Marta Ribas
exdiputada de catalunya sí que es pot al parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona