Trias desautoritza el grup de CiU al Parlament per l'afer de l'hotel Miramar

El president del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, es va desmarcar ahir de manera rotunda de l'aliança que van evidenciar dijous al Parlament els nacionalistes amb el PSC, per mitjà de la qual les dues formacions van sumar majoria per evitar que prosperés una petició del PP a la Sindicatura de Comptes perquè auditi l'actuació de l'executiu de Jordi Hereu en la gestió de l'hotel Miramar, a canvi d'impedir una segona investigació sobre els comptes de l'Ajuntament de Moià, governat per la federació. Trias va desautoritzar, sense cap ambigüitat, l'actuació dels diputats de CiU –«ho han fet malament», va afirmar– i va puntualitzar que ningú del seu partit va informar-lo del canvi de cromos amb els socialistes. El líder municipal dels nacionalistes es va mostrar dolgut perquè, amb el rebuig a la fiscalització de la fallida econòmica a l'hotel Miramar –on el consistori ha perdut 10,2 milions d'euros, segons els càlculs dels populars– s'ha posat en qüestió la coherència de l'actuació de CiU a l'Ajuntament, on sí que ha defensat la intervenció de la sindicatura.

D'altra banda, Xavier Trias es va reunir ahir al matí durant més d'una hora amb l'alcalde, a petició d'aquest, per tractar de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. El president del grup de CiU va refermar-li el ple suport de la seva formació a la iniciativa, però va reclamar a Hereu que deixi d'utilitzar l'anunci de l'eventual esdeveniment per actuar en solitari i intentar capgirar, així, la derrota electoral que li auguren les enquestes. «L'alcalde ens té a la seva disposició per buscar complicitats, però li demano que deixi de fer coses estranyes», va assenyalar Trias.

LA FRASE

Xavier Trias
president del grup de ciu a l'Ajuntament de Barcelona
«Li he dit a la nostra gent del Parlament que no ho han fet bé. M'ho haurien d'haver consultat; quan la caguem, la caguem»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona