Política

estat espanyol

Detenen l’excomissari de la policia espanyola Villarejo per suborn i blanqueig

La policia espanyola va detenir ahir el comissari jubilat José Manuel Villarejo acusat de delictes de suborn a funcionaris i blanqueig de diners, en el marc de l’operació anticorrupció Tàndem, duta a terme per la unitat d’assumptes interns de la Policía Nacional. En el marc de la mateixa operació es van detenir cinc persones més, entre elles l’esposa de Villarejo, Gemma Isabel Alcalá, i el comissari principal Carlos Salamanca, exresponsable de la comissaria de l’aeroport de Barajas. A més dels arrestos, la policia va fer diversos escorcolls en domicilis i oficines a la recerca de proves sobre les suposades activitats il·lícites comeses per Villarejo i en les quals estarien implicats altres detinguts.

Segons la fiscalia, l’operació té com a objectiu desmantellar una organització criminal la prioritat de la qual era reintroduir a l’Estat espanyol i altres països de la UE fons procedents d’activitats il·lícites vinculades a la corrupció internacional en els negocis. La policia sospita que els comissaris detinguts es valien de les funcions pròpies dels seus respectius càrrecs policials per rebre altes quantitats de diners i regals diversos, “a canvi de serveis especialitzats d’intel·ligència, i de facilitar l’entrada il·legal de ciutadans no comunitaris en territori espanyol. Villarejo és un polèmic personatge condecorat per diversos governs espanyols. Se’l va relacionar amb una “policia patriòtica” contra l’independentisme català i va ser un dels comissaris més directament implicats en l’operació Catalunya, la trama policial organitzada pel Ministeri de l’Interior per fabricar escàndols contra CDC i ERC, i així deslegitimar el procés sobiranista català. Diversos mitjans espanyols li atribueixen la responsabilitat de l’informe fals de la UDEF contra els presidents Artur Mas i Jordi Pujol que va publicar El Mundo durant la campanya de les eleccions del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ