L'espera desespera

El primer tinent d'alcalde de Sarral, Ramon Gabarró, reclama l'alcaldia a Anton Mateu. El mandat que van pactar per dos anys li correspon des del mes de juny passat

Això de compartir l'alcaldia no li està provant gaire al regidor d'Independents Units per Sarral i primer tinent d'alcalde, Ramon Gabarró, perquè veu que l'actual alcalde, Anton Mateu (primer tinent d'alcalde en l'anterior legislatura encapçalada per Gabarró) no té cap intenció de cedir-li el càrrec, malgrat el que havien pactat ells dos. L'acord consistia en què durant els dos primers anys de mandat governaria Antoni Mateu, primer de la llista d'Units per Sarral, que amb tres regidors va formar govern amb el grup Independents Junts per Sarral, liderat per Ramon Gabarró –amb dos regidors– per tal de no permetre l'accés a l'alcaldia a Josep Amill (CiU).

El canvi d'alcaldia s'havia de fer efectiu el mes de juny, però s'ha prorrogat més del compte i ara Gabarró reclama el mandat que com a alcalde li pertoca, segons van acordar, per dos anys, i per això diu que se sent «enganyat».

Segons el regidor d'Independents Units per Sarral, durant aquest temps ha anat cedint a les peticions de l'alcalde Mateu, que en un principi demanava que el canvi d'alcaldia es fes després de la festa major d'estiu, posposant-lo al setembre. Després, l'«excusa» va ser una altra i en última instància la petició encara va ser més agosarada; fins a final d'any. La qüestió és que ha començat el 2010 i, segons sembla, les intencions de l'actual alcalde, Anton Mateu –que no ha volgut fer declaracions a aquest rotatiu– no són ni de bon tros de deixar l'alcaldia. Gabarró vol entendre que no hi ha mala intenció per part seva i que són «maneres d'actuar», que altrament «no haurien d'existir», assegura. Amb tot, és contundent a l'hora d'afirmar que «qui és incapaç de complir un pacte no és gens mereixedor d'ocupar un càrrec com el d'alcalde». A més, considera que dins l'equip de govern, i com a primer tinent d'alcalde, «no se l'ha fet prou partícip dels projectes».

En els propers dies, Gabarró té previst reunir-se amb els membres de la seva llista i prendre una determinació. En l'anterior legislatura va dedicar moltes hores a l'alcaldia. «Ara està tot més calmat i tinc una major disponibilitat.»

Veïns indignats per la tala d'arbres

C,g,

Segons l'oposició, la manera d'actuar de l'alcalde, Anton Mateu, també és «poc ortodoxa». El regidor Josep Amill (CiU) feia pública una carta, l'octubre passat, encoratjant el veïnat a assistir en un plenari per demostrar democràticament la indignació per la tala d'arbres al passeig del Vuitè Centenari que va encarregar l'alcalde, fent cas omís de les peticions de l'oposició, i en una «gestió immediata que va agafar tothom desprevingut i sense que pogués reaccionar». Això va motivar que en el ple l'equip de govern fos escridassat i que es demanés la dimissió del batlle. Els veïns de Sarral també es van arribar a posar en contacte amb Ecologistes en Acció per denunciar els fets. Aleshores, Anton Mateu va justificar l'acció dient que els arbres estaven malalts. Però, per Amill, haver-se «carregat un dels llocs més emblemàtics de la vila», al passeig remodelat, no és la seva única preocupació, doncs assegura que en l'aprovació de projectes es continuen fent les coses mal fetes i que hi ha «una disbauxa pressupostària».



política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries