Política

Setge al procés sobiranista

La Guardia Civil ha tornat a entrar aquest matí al CTTI

Ahir van recopilar durant 11 hores les gravacions de la centraleta de comunicacions de la comissaria de Ponent l’1-O i la informació dels mòbils de dos comandaments i un agent

La Guàrdia Civil ha entrat aquest matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) a la recerca de correus de l’1-O. L’escorcoll s’està fent en el marc de la investigació del referèndum. Ahir ja va irrompre a la comissaria dels Mossos de Lleida per accedir a les gravacions de la centraleta de comunicacions de Mossos de Ponent durant l’1-O, unes hores abans i unes hores després. L'actuació ha acabat a primera hora de la tarda. Han anat  a la recerca de correus d'un comandament de Mossos de Lleida, han informat fonts judicials i del CTTI. L'acció s'emmarca dins de la causa secreta que investiga el Jutjat d'Instrucció 4 de Lleida per suposada inacció de Mossos en fets de l'1 d'octubre. La Guàrdia Civil es va personar el dijous en la comissaria de Ponent dels Mossos d'Esquadra a Lleida per obtenir les dades de les comunicacions de dos comandaments del cos i un agent que van participar en la coordinació del dispositiu del referèndum de l'1-O. 

No és la primera vegada que el cos es presenta al CTTI; el dia abans del referèndum, 30 de setembre, setze agents vestits de paisà van entrar a les instal·lacions l’endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) notifiqués un requeriment per suspendre serveis informàtics susceptibles d’utilitzar-se l’1-O.

A Lleida la Guàrdia Civil va abandonar quan passaven uns minuts de les deu de la nit la comissaria dels Mossos d’Esquadra, després d’onze hores. Agents de paisà es van presentar a les onze del matí per buscar informació sobre l’1-O per ordre del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida. Van demanar accedir a les gravacions de la centraleta de comunicacions de la policia catalana de Ponent durant la jornada del referèndum, unes hores abans i unes hores després, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i també van bolcar la informació dels telèfons mòbils de dos comandaments i un agent de la policia catalana. A més, el jutjat ha demanat documentació complementària. La causa és secreta i investiga si els Mossos per “inacció” van desobeir les ordres del TSJC d’impedir la celebració del referèndum.

L’actuació l’han dut a terme sis agents de la Guàrdia Civil acompanyats d’un secretari judicial. La investigació va començar dimecres i s’espera que s’allargui fins avui. L’ordre d’aquesta recerca d’informació per part de la Guàrdia Civil ha estat donada pel titular del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida i ho ha fet d’ofici, és a dir, sense que hi hagi una denuncia prèvia. Aquest jutjat també està tramitant una querella de varies persones contra actuacions de la Guàrdia Civil i la policia espanyola que està en fase de ratificació.

Aquesta mateixa setmana, dimarts, la Guàrdia Civil ja es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació sobre l’1-O. Ho feien per ordres d’un jutjat de Gandesa que té oberta una investigació arran d’una denúncia d’un particular per suposada “inacció” dels Mossos l’1-O. En aquest cas, el magistrat va requerir l’autoritat competent dels Mossos perquè conservi les converses d’interès en el dispositiu d’emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició del jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona