Política

El grup de líders internacionals The Elders demana diàleg als governs espanyol i català

L’entitat mostra la seva “preocupació” per la “confrontació violenta” a Catalunya i insta “totes dues parts” a buscar “una resolució pacífica” del conflicte

El grup, fundat per Nelson Mandela, està integrat per noms com Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Marti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter o Desmond Tutu

El grup de líders internacionals que formen The Elders –Els Ancians, en anglès– han demanat “diàleg” i una “resolució pacífica” del conflicte català.

L’entitat, fundada per Nelson Mandela, ha mostrat la seva “profunda preocupació” davant la recent “confrontació violenta” a Catalunya i ha reclamat a “totes dues parts” a buscar una “pacífica resolució” del conflicte “a través del diàleg”.

En un comunicat , The Elders subratlla el “progrés” efectuat per l’Estat espanyol des de la transició democràtica l’any 1975 i alerta que aquest “èxit” no s’ha de “posar en risc”.

En aquest sentit, alerta del “les potencials repercussions econòmiques i socials d’una prolongada crisi no han de ser subestimades”.

Per tot plegat, fan una crida a les “dues parts” a evitar paraules i accions “divisives” i “provocatives”.

L’exsecretari de les Nacions Unides i líder del grup, Kofi Annan, afegeix que “la crisi constitucional que s’està desenvolupant a Espanya demana consulta i no confrontació”. “Urgeixo al govern espanyol i al govern regional de Catalunya que renovin el seu compromís de resoldre el conflicte a través del diàleg. Han de trobar una sortida pacífica a aquesta crisi”, conclou.

A banda d’Annan, formen part de The Elders el també exsecretari de l’ONU Ban Ki-Moon; l’expresident de Finlàndia i Premi Nobel de la Pau, Marti Ahtisaari; l’ex-primera ministra noruega i ex-directora general de l’OMS Gro Harlem Brundtland; l’exministre d’Exteriors algerià Lakhdar Brahimi; l’activista pro drets humans pakistanesa Hina Jilani; l’expresident de Xile Ricardo Lagos; l’advocada i exministra moçambiquesa Graça Machel; l’expresidenta d’Irlanda Mary Robinson, i l’expresident mexicà Ernesto Zedillo. També són membres emèrits del grup els premis Nobel de la pau Desmond Tutu i Jimmy Carter, que també va ser president dels EUA; l’activista índia pels drets de les dones Ela Bhatt, i l’expresident del Brasil Fernando Henrique Cardoso. Els Elders emèrits o honoraris són persones que han deixat la primera línia de les activitats del grup, si bé hi mantenen un contacte estret i poden afegir-se a la seva tasca en algunes ocasions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles