Política

Gironella treu diners de Banc Sabadell pel trasllat de la seu

L’alcalde traspassa 300.000 euros a CaixaBank en assabentar-se que l’entitat debatia portar la seu a Alacant per si es declara la independència

El consistori farà el mateix amb qualsevol banc que opti per “amenaçar els catalans”

L’Ajuntament de Gironella ha tret 300.000 euros de Banc Sabadell i els ha passat a CaixaBank. Ho va fer ahir al matí, just després que l’alcalde del municipi, David Font, s’assabentés de les intencions del Sabadell de traslladar la seva seu fora de Catalunya per si el govern proclama la independència.

Font, del PDeCAT, va ordenar el moviment a l’àrea de tresoreria i va anunciar-lo a través del seu compte personal de Twitter en una piulada que va fer la volta al país.

Minuts després, el batlle va explicar a aquest diari que el consistori havia reintegrat bona part dels diners que tenia a Banc Sabadell. Malgrat tot, el compte continua obert i amb líquid, ja que l’Ajuntament hi té préstecs domiciliats i rebuts que, ara per ara, es cobraran al compte del Sabadell. Ara bé, segons Font, la idea és desvincular-se de manera total del banc en les properes setmanes. “Treballarem per fer els canvis oportuns en els propers dies”, va assegurar.

Insòlit però ferm

El gest que el consell d’administració del Banc Sabadell va materialitzar a la tarda no ha agradat en absolut al govern gironellenc, que ja d’entrada el va interpretar com una amenaça. Font va ser contundent: “Si ells tiren endavant aquest tipus d’accions, nosaltres som lliures de fer el que creiem.”

La mesura presa pel govern de Font és inèdita a l’Ajuntament de Gironella. Malgrat tot, l’alcalde va assegurar que la decisió és ferma i va advertir que farà el mateix a partir d’ara amb qualsevol banc que “amenaci els catalans”.

Pendents de CaixaBank

En vista dels moviments de la competència, CaixaBank, l’altra gran banca catalana, ha informat que adoptarà les “decisions necessàries, en el moment oportú, sempre amb l’objectiu de fer prevaler els interessos dels clients, accionistes i empleats”.

Tot plegat fa que no es pugui descartar en absolut que CaixaBank acabi optant pel mateix moviment que Banc Sabadell. Si fos així, Gironella calcaria l’acció d’ahir al matí i també retiraria els seus diners de l’entitat bancària. Segons ha detallat l’alcalde, a hores d’ara, el consistori hi té dipositat més d’un milió d’euros.

El consistori també té diners al BBVA després de l’absorció de Catalunya Caixa, el maig del 2016. En aquest cas, la seu del banc ja és fora de Catalunya i, de moment, el govern de Gironella no preveu fer-hi moviments.

L’acció de l’Ajuntament de Gironella ha fet la volta al país, però l’alcalde desconeix si altres consistoris optaran per fer el mateix. “Cadascú és lliure de fer el que cregui”, ha dit el batlle gironellenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona