Política

Violència policial durant l'1-O

El PDeCAT i el PP trenquen l’acord a Sant Vicenç per l’1-O

L’alcalde, Miquel Àngel Martínez, admet “la incomoditat” de mantenir el pacte i els populars ho atribueixen als últims esdeveniments viscuts a Catalunya

Els dos partits polítics asseguren que la decisió ha estat consensuada

L’acord de col·laboració que el govern en minoria de Sant Vicenç de Montalt mantenia amb l’únic regidor del PP a l’Ajuntament ha quedat en paper mullat i ahir es va oficialitzar el trencament definitiu. El pacte, que es va rubricar en secret el novembre de l’any passat, garantia fins ara l’estabilitat de l’equip que capitaneja Miquel Àngel Martínez (PDeCAT), perquè des de l’oposició el popular donava suport a l’acció municipal. Martínez no amaga que el referèndum d’independència i tots els esdeveniments que s’han anat succeint feien que mantenir els compromisos amb el PP fos “incòmode”. “La decisió s’ha pres de mutu acord i després de reunir-nos van declarar inhàbil el document signat”, va afegir-hi l’alcalde, que també manifesta que, de moment, es mantindran en minoria i no buscaran una aliança nova. “Després de parlar-ho amb la militància i amb la direcció comarcal, aquesta era la millor opció”, insisteix a dir. Tot i que assegura que malgrat tot la relació amb el PP de Sant Vicenç de Montalt és “molt bona”, confia que el grup no abandonarà la posicició “coherent” en els assumptes locals, com fins ara.

Des de les files populars, el nou regidor de la formació, Francesc Guillem, que precisament avui prendrà possessió del nou càrrec després de la renúncia per motius personals de Jacobo García-Nieto, coincideix amb l’alcalde a l’hora de dir que el trencament de l’acord de governabilitat s’ha fet de manera consensuada per les dues parts i que s’ha precipitat arran de l’1-O. Si bé tant el PDeCAT com el PP van assegurar que aquest era un pacte que deixava de banda les diferències ideològiques que mantenien en l’àmbit nacional, Guillem lamenta el camí que ha agafat l’Ajuntament darrerament. “No podem donar suport a un govern municipal que ara pensa més en la ruptura amb l’Estat espanyol, que en el bé del poble”, defensa. Però sí que anuncia que continuaran donant suport a totes aquelles iniciatives que millorin la vila.

Sense el PP, el govern del PDeCAT a Sant Vicenç es queda a un sol regidor d’arribar a la majoria absoluta. En aquest sentit, l’alcalde i també president del Consell Comarcal del Maresme no dubta que trobaran la complicitat de l’oposició, molt fragmentada ja que està integrada per cinc grups, per tirar endavant.

LA FRASE

Per tot el que ha envoltat l’1-0, ens feia sentir incòmodes mantenir l’acord amb el PP
Miquel Àngel Martínez
alcalde de sant vicenç de montalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA