Política

Solidaritat amb l’1-O arreu

Milers de persones defensen el dret a decidir a la Puerta del Sol

Diverses ciutats de l’Estat espanyol també es mobilitzen

València i les IllesBalears també surten al carrer per denunciar les càrregues policials i la repressió

Milers de persones van sortir ahir a València, Mallorca i també a diferents punts de l’Estat espanyol, sobretot a Madrid, per defensar el dret a decidir dels catalans. El País Valencià va voler demostrar la seva solidaritat amb el poble català i centenars de persones es manifestaven al centre de València. A Castelló també hi va haver mostres de protesta i una riuada de gent en va omplir els carrers. A Alacant, un grup de manifestants es va concentrar a la plaça de la Muntanyeta amb una pancarta que deia: “Pel dret d’autodeterminació. Sí al referèndum. No a la repressió.” Un grup de la Policía Nacional va encerclar la mobilització. A les Illes Balears, també hi van haver diverses concentracions. A Mallorca, la Coordinadora d’Entitats per la Democràcia també convocava mobilitzacions a tota l’illa contra les càrregues policials d’ahir a Catalunya. “En una jornada electoral festiva, les forces de seguretat de l’Estat espanyol han actuat violentament contra la voluntat pacífica i cívica del poble de votar”, assegurava la Coordinadora, constituïda fa una setmana i que agrupa una trentena d’associacions, sindicats i partits polítics de Mallorca, entre els quals, Més per Mallorca i Podem. A Palma, una hora abans que comencés la concentració, ja hi havia gent a la plaça de la Cort, amb banderes catalanes i cantant L’Estaca. També hi va haver manifestacions a Maó, Felanitx, Pollença, Porreres i Manacor.

Les violentes imatges que arribaven a través de les xarxes socials, i que han donat la volta al món, van fer reaccionar ahir a una part de la societat espanyola, que es mostrava indignada amb l’actuació exercida pels cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol a Catalunya. Molts ciutadans expressaven, sobretot al Twitter, la seva repulsa per la violència exercida sobre la població catalana.

A Madrid, milers de persones amb banderes republicanes i fins i tot amb estelades van omplir la Puerta del Sol durant tota la tarda d’ahir. Portaven pancartes contra la repressió policial. Els manifestants cridaven eslògans com “Madrid està amb el poble català” i “Catalunya, no estàs sola”. Els manifestants que van acudir a la convocatòria de la Coordinadora del col·lectiu 25-S també cridaven: “Madrid serà la tomba del feixisme”, “Rajoy dimissió” o “Sí, sí, sí, dret a decidir”. Segons algunes fonts, la concentració d’ahir va superar la d’ultres que s’havia convocat el dia anterior i durant el mateix matí d’ahir. A l’inici de la protesta, es van viure moments de tensió en trobar-se en el mateix lloc amb els moviments d’ultradreta que els cridaven: “No ens enganyen Catalunya és Espanya”. La Policía Nacional va carregar al principi i al final de la manifestació contra els manifestants a favor de Catalunya i que els cridaven eslògans en contra.

A Sevilla, centenars de persones també es van concentrar contra les agressions que els cossos de seguretat van perpetrar contra les persones que volien votar en el referèndum. Al País Basc, a Sant Sebastià, també van fer concentracions i a la nit van fer cassolades contra l’actuació policial. A Tenerife, algunes persones es van concentrar en senyal de protesta a davant de la seu del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES