Política

Sánchez exigeix a Rajoy que “negociï, negociï i negociï”

El secretari general del PSOE considera que aquest 1 d’octubre ha estat un dia “profundament trist per la democràcia” i en fa principal responsable govern català

El líder socialista es mostra en “desacord” per les càrregues policials però n’exonera els agents

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, com els màxims responsables de les “imatges dramàtiques” que s’han vist aquest diumenge a Catalunya. Ha alertat que “el temps de la inacció ha acabat” i ha exigit a Rajoy que negociï amb Puigdemont per “superar aquesta crisi”.

Sánchez ha afirmat que aquest primer d’octubre ha estat “un dia enormement trist per a la democràcia, la imatge exterior del país i la convivència”. Segons ell, la màxima responsabilitat recau en els independentistes per “haver tret la política de les institucions” i haver-la portat “al carrer”. A més, ha creu que una consulta no “que no té garanties”, no esdevingui una “coartada” per a una declaració unilateral d’independència (DUI).

Però també ha assenyalat el govern de Mariano Rajoy per haver estat “absent” i “haver tancat les portes de les institucions de l’Estat a la política” per buscar una solució.

Al seu parer, Rajoy s’ha vist “arrossegat per les circumstàncies” i “no ha sabut mesurar les dimensions del problema”. “Ha superat tots els límits de la seva pròpia incapacitat”, ha constatat.

“Exigim que com a president del govern doni una solució política a aquesta greu crisi: que negociï, negociï i negociï i arribi a un acord. Aquesta és la seva responsabilitat”, ha reclamat en una roda de premsa per valorar la situació d’aquest diumenge a Catalunya.

Però “malgrat les discrepàncies amb el govern d’Espanya” ha volgut subratllar que “el PSOE està amb l’Estat de dret”.

Exigirà responsabilitats polítiques per les càrregues

El líder dels socialistes també ha expressat el seu “profund desacord” amb les càrregues policials i ha desitjant que els ferits es recuperin aviat. No obstant això, ha exonerat les forces de seguretat de la seva actuació violenta, ja que, segons ell, s’han limitat a complir ordres polítiques. Per aquest motiu, ha avançat que exigirà “responsabilitats polítiques” als dirigents que han ordenat les càrregues policials en l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA