Política

SARDENYA

GRUP DE DIPUTATS INDEPENDENTISTES SARDS

Oferta de Sardenya per fer paperetes

Un grup de diputats independentistes de l’illa de Sardenya, a Itàlia, han demanat al seu govern que ofereixi a la Generalitat la possibilitat d’emmagatzemar i imprimir paperetes de vot per al referèndum. El Consell Regional de Sardenya també ha aprovat una moció de suport al referèndum de l’1 d’octubre . El govern de l’illa està presidit pel Partit Democràtic , de centre esquerra. El Consell també ha expressat la seva solidaritat envers Catalunya i demana a la comunitat internacional que prengui partit a favor de permetre que els catalans puguin votar en el referèndum convocat. A Itàlia, diferents veus també s’han mostrat en contra de l’atac de l’Estat es panyol en contra de les institucions catalanes. L’alcalde de Nàpols, Luigi de Magistris, va piular: “Solidaritat amb el poble català!” Els pronunciaments a favor del referèndum i en contra de l’actitud del govern espanyol s’han escampat com una taca d’oli en els darrers dies.

A Irlanda, el grup del Sinn Féin va portar al Parlament de Dublín el debat sobre Catalunya. El diputat Sean Crowe va ser l’encarregat de mostrar la seva solidaritat davant dels atacs que pateix la Generalitat. A Estònia, on fa uns mesos es va formar un grup de suport a Catalunya, també s’ha mostrat solidari amb el cas català, com també l’executiu hongarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.