Política

Maniobres militars polèmiques

Besalú, Maià de Montcal i Beuda rebutgen l’exèrcit

L’Ajuntament de Beuda havia accedit a que la setmana que ve els militars acampessin al poble, però finalment no ho permetrà, com ja havien decidit abans els altres dos consistoris

Els ajuntament de Besalú, Maià de Montcal i Beuda han dit que no a la petició que la base militar de Sant Climent Sescebes els havia fet de muntar als seus termes municipals el campament d’uns exercicis d’entrenament previstos per a la setmana que ve a l’Alta Garrotxa. Els militars s’havien adreçat primer a Maià, però el consistori els va contestar que no disposen d’espai públic adient i que les ordenances municipals no preveuen una activitat com la seva. El mateix tràmit van fer davant del consistori de Besalú i en van obtenir una resposta similar.

Beuda rectifica

Posteriorment, la petició de la base de Sant Climent es va fer a diversos propietaris privats de la zona, igualment sense èxit. Al final es van adreçar a l’Ajuntament de Beuda, que en principi els va dir que sí. Fins i tot dijous l’Ajuntament va difondre un ban en què l’alcaldessa avisava els veïns de la presència dels soldats i s’informava que acamparien a la zona esportiva. Els comandaments ja havien visitat l’espai (on, per cert, hi ha hissada una estelada) i hi havien donat el vistiplau. Ahir, però, l’equip de govern va canviar d’opinió i va anunciar la intenció de comunicar als militars que es feien enrere. “Ho havíem consultat als veïns, que no posaven cap impediment. Els soldats han estat altres cops per aquí, però tenint en compte l’ambient d’aquests dies considerem que no és el moment més adient perquè vinguin”, argumenta l’alcaldessa, Anna Vayreda (PDeCAT), que dona prioritat –diu– a vetllar per la bona convivència al poble.

El ban de Maià

La marxa enrere de Beuda es va decidir ahir al matí, al cop de poca estona que l’Ajuntament de Maià difongués un ban de l’alcalde, Joan Gainza (PDeCAT), en què informava de la seva negativa a acollir l’exèrcit espanyol i aclaria als veïns: “Si veieu moviment de tropes militars aquests dies a Maià, sapigueu que no és per voluntat de l’Ajuntament sinó per gentilesa de l’Ajuntament de Beuda, que els ha acceptat.”

Segons Vayreda, al campament hi hauria hagut una seixantena de soldats, tots desarmats, ja que els exercicis que faran seran de tècniques d’escalada i de rescat a muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona