Política

Catalunya contra el gihadisme

Rebuig multitudinari de l’atemptat de Cambrils

La manifestació va aplegar ahir la xifra més gran d’assistents en un acte com aquest de la història de la vila, vora 10.000 persones

La concentració va transcórrer sense cap incidència

Aplaudiments espontanis i continuats al llarg de tot el recorregut. Aquesta va ser ahir la banda sonora de la manifestació de Cambrils que, sota el lema Tots som Cambrils, va batre les previsions oficials d’assistència, de 5.000 persones. Tot esperant les dades definitives, les fonts oficials parlaven ahir d’una participació de vora 10.000 assistents, superior amb escreix a la de la manifestació cambrilenca amb més concurrència fins ara, el 2004 amb 4.000 assistents.

Més enllà de l’assistència massiva al carrer, l’ambient de la marxa solidària va ser també un exemple de civisme en què la ciutadania i les entitats van mostrar el seu rebuig dels actes terroristes.

Després de les ofrenes oficials realitzades pel primer bloc de la manifestació (cossos policials i serveis d’emergències) i del segon encapçalat per les autoritats, la desfilada d’entitats (Coral Verge del Camí de Cambrils, l’aula de la gent gran, la penya del Barça...) que van acostar-se a l’espai va ser interminable. Entre aplaudiments, el multitudinari públic també va rebre amb calidesa la comunitat islàmica de Valls, Torredembarra i Reus.

Liderant la representació institucional, el vicepresident del govern, Oriol Junqueras; la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. En la marxa també hi va assistir Pedro Sánchez, líder del PSOE, entre d’altres.

El vicepresident va valorar molt positivament l’alta participació, fet que al seu parer demostra que "el terrorisme no ens canviarà", alhora que convidava a participar avui a la manifestació de Barcelona.

LA XIFRA

4.000
Van ser els assistents
que el 2004 van participar en la manifestació més important fins la d’ahir.

Madrid nolieja tres avions per al rei, Rajoy i autoritats

Tres avions oficials traslladaran avui el rei, el president del govern espanyol i d’altres autoritats i líders polítics a Barcelona per assistir a la manifestació contra el terrorisme d’aquesta tarda. Un portarà el monarca i els seus acompanyants, Rajoy viatjarà en el Falcon de presidència del govern i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, anirà en un Airbus amb més de 60 places amb la majoria dels ministres i d’altres líders i autoritats. També participaran a la protesta d’avui tots els presidents autonòmics, a banda dels líders i membres de les direccions de tots els partits polítics estatals.

Recomanacions de seguretat per a la protesta

La Generalitat i els Mossos d’Esquadra van demanar ahir als ciutadans que es vulguin manifestar aquesta tarda a Barcelona que portin la documentació a sobre, evitin motxilles o objectes voluminosos, consultin la informació oficial dels esdeveniments i segueixin les indicacions dels organitzadors. Entre les recomanacions de seguretat hi ha que es porti roba còmoda i es protegeixin els peus, que es localitzin les vies d’evacuació per si fos necessari usar-les i que els nens portin una polsera identificativa amb un telèfon de contacte. També aconsella que no es difonguin rumors que puguin generar alarma i causar situacions de perill.

Element en record de les víctimes

El ple de l’Ajuntament de Cambrils va acordar ahir mateix instal·lar a la zona del port un element simbòlic de record permanent de les víctimes, com a símbol de respecte i de dol. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va explicar que es pren aquest compromís amb “el desig que aquest element serveixi de memòria històrica del que mai hauria d’haver passat i perquè la ciutadania prengui consciència responsable dels valors democràtics de llibertat i igualtat”. El ple va aprovar per unanimitat una moció de rebuig dels atemptats i de reconeixement de la tasca dels cossos policials i d’emergències. El text també sol·licita la incorporació dels Mossos d’Esquadra de forma immediata a les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera