Política

JOSEP ARAGALL

CORNELLÀ DE TERRI

“Els que ja van lluitar no tenen por de votar”

Josep Aragall col·labora des de fa temps amb l’assemblea territorial del Pla de l’Estany de l’ANC. A més d’altres activitats, ha estat voluntari donant suport i reforçant territorials de barris on calia augmentar la informació sobre el procés.
Ha col·laborat amb les territorials de l’ANC de llocs que queden lluny de casa seva. Per què?
Ens van demanar si podíem anar a reforçar equips que es mouen en llocs on potser hi ha menys gent activada. I ho vaig fer. Ja hi havia anat durant la campanya pel 9-N. Hi hem anat a fer conèixer els arguments del perquè del referèndum i també les raons a favor del sí, a explicar que la democràcia no ens ha de fer por, que les coses es decideixen votant.
En quins territoris han actuat?
Hem anat de manera setmanal a barris de la perifèria de Barcelona i de Barcelona ciutat: a Nou Barris en diferents ocasions, a Ciutat Meridiana o la plaça Karl Marx, i també a poblacions com Blanes. Hi anem a oferir informació. I si algú s’atura hi parles una estona, si vol; si no, no.
Deu haver-se trobat tota mena de reaccions...
Ens hem trobat de tot. Algú et diu que no en vol saber res. Altres et diuen que això és l’Estat espanyol, d’una manera diguem-ne molt enèrgica, potser no educadament, però sempre dins de la correcció.
Qui és més receptiu? Els grans o els joves?
En llocs com Ciutat Meridiana sobretot la gent gran. Perquè són gent que han lluitat pels seus drets i empatitzen amb tu encara que potser no comparteixin les teves idees. Antics sindicalistes o lluitadors de les llibertats que han estat a la presó per les lluites sindicals, que tot, els busos, les escoles o els serveis dels barris, ho van aconseguir a base de protestes. Hi ha un enemic comú, que són, deia un d’ells, “los mangantes”. A aquests no els fa por la democràcia, no els fa por parlar de votar en un referèndum.
I les altres franges d’edat?
Entre els joves et trobes de tot, però el que més et sorprèn és la gent de mitjana edat, que quan et retopa o et rebutja descobreixes que és més per una història personal, d’atur, de problemes de salut o cansament en general. Aquests estan molt imbuïts pel discurs de la postveritat. Diuen que el que tu expliques no els portarà cap solució i se’n desinteressen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona