Política

Berga torna a pagar amb diners totes les hores extres de la Patum

L’Ajuntament de Berga pagarà amb diners el 100% de les hores extres als treballadors de la brigada a partir d’aquest 2017. El consistori ha arribat a un acord amb els treballadors per deixar de compensar el 33% de les hores extres amb vacances.

Segons va explicar ahir l’alcaldessa, Montse Venturós, en el ple de juliol, s’ha decidit posar fi al sistema de pagament perquè la brigada quedava “en quadre”, ja que els treballadors agafaven les vacances que els pertocaven.

Per això, aquest 2017 l’Ajuntament ha ajustat el nombre d’hores extres i ha arribat a un acord per tres anys amb la brigada. Segons el pacte, aquest any l’hora extra d’un treballador equival al 200% del valor d’una hora ordinària. És a dir, que si el treballador cobra 10 euros cada hora, per la Patum en cobra 20. De cara al 2018, les hores extres equivaldran al 225% d’una ordinària, i el 2019, al 250%.

Aquest augment progressiu respon a la petició dels treballadors, que demanaven tornar al 269% que hi havia fins al 2013. L’anterior govern (CiU) va retallar fins al 219% i amb l’arribada de la CUP es va optar per compensar el 33% amb vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia