Política

Política

Sánchez assegura que treballarà “sense descans” per una majoria alternativa a la del PP

El proclamat líder socialista anuncia la creació d’un espai de “coordinació” amb altres forces parlamentàries per desmantellar les lleis de l’executiu de Mariano Rajoy

Avança que s’oposarà al referèndum independentista català

El proclamat secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha avançat que des d’aquest mateix diumenge treballarà “sense descans” per posar punt i final a l’“etapa negra” del govern del PP.

En el seu discurs de cloenda del 39è Congrés Federal del partit, Sánchez ha declarat de manera “solemne” que els socialistes “només competim amb el PP” i que el seu “objectiu” és derrotar la majoria dels populars. Per això, ha apostat per construir “una majoria alternativa” a l’executiu de Mariano Rajoy, si bé ha admès que amb C’s i Podem ara no és possible perquè es veten mútuament.

Mentre no hi hagi un canvi de majoria a través de les urnes, impulsarà un espai de “coordinació parlamentària” amb “les forces del canvi” amb la finalitat de “començar a desmantellar” al Congrés les lleis aprovades pels populars.

El líder socialista s’ha felicitat perquè els votants progressistes tornin a mirar amb il·lusió el PSOE i s’ha marcat el repte de “representar” el moviment del 15-M. “Estem per representar els qui fa sis van dir que ningú els representava”.

No al referèndum

El secretari general del PSOE ha defensat la seva visió d’un Estat federal que reconegui la plurinacionalitat però ha deixat clar que s’oposarà al referèndum d’independència de Catalunya.

En aquest sentit, ha explicat que els socialistes defensen l’Estat com un “projecte compartit” des del reconeixement de la “identitat nacional” de Catalunya, però amb una “única sobirania” per a tot l’Estat.

Sánchez ha reivindicat que hi ha “alternativa” a dues visions excloents que “es retroalimenten mútuament” i ha apel·lat a la definició de Gregorio Peces Barba sobre Espanya com a “nació de nacions amb una única sobirania”.

El líder socialista ha proclamat que ell està “a favor d’Espanya i del catalanisme”, malgrat que això pugui semblar “paradoxal”. Ara bé, la seva definició de catalanisme és la d’un “sentiment cívic, transversal, d’amor a la terra, a la cultura i a la llengua catalana” que no “dóna l’esquena a la realitat espanyola” sinó que “l’abraça”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona