Política

Municipal

ERC governa amb la tranquil·litat de la majoria a Cassà

L’aposta per la cultura, la promoció municipal i la recuperació econòmica, trets destacables del període

La tranquil·litat de la majoria absoluta que ERC té a l’Ajuntament de Cassà de la Selva –encara que sigui només per cinc vots de diferència–, juntament amb la millora en la situació econòmica del consistori –s’ha reduït 20 punts l’endeutament–, fa que aquests dos anys de mandat el govern encapçalat per Martí Vallès hagi pogut anar tirant endavant molts dels projectes que s’havia proposat. En l’àmbit cultural, el nou equip de govern va voler que la cultura fos un eix vertebral al municipi i va apostar, per exemple, pel nou festival Càntut, que va tenir una gran acceptació, i més en l’àmbit promocional, la Fira del Tap. Els dos esdeveniments ja destaquen en el calendari de Cassà. El govern tampoc no ha deixat de banda projectes urbanístics, com ara una important campanya d’asfaltatge en 27 punts diferents del poble i la recent posada en marxa àrea d’autocaravanes prop de les vies verdes amb l’objectiu d’atraure més turistes. Un balanç fet d’aquests dos anys pel mateix equip de govern també posa èmfasi en l’aposta per la transparència i la participació ciutadana. En aquest sentit, i com en molts municipis gironins, l’any passat ja es va dur a terme el pressupost participatiu amb una partida de 35.000 euros; per a enguany, la partida ha augmentat a 60.000 euros. De cara al futur, un dels reptes que es planteja el govern és treure més partit del nucli històric i ha planificat l’arranjament de tot aquest amb una primera fase que comença aquest 2017.

Malgrat aquesta crida a la participació ciutadana, el cap de l’oposició, Robert Mundet (PDeCat), critica que, tot i la majoria absoluta, caldria tenir en compte l’ajustat resultat de les eleccions per arribar a més consens, tot i que va assenyalar que des de l’oposició s’intenta ser al màxim respectuós amb la governabilitat del municipi i per això no s’han oposat, per exemple, ni a pressupostos ni a ordenances fiscals.

La Ruta del Suro

Reivindicar el patrimoni també ha estat prioritat per al govern de Martí Vallès, que ha impulsat la Ruta del Suro amb visites guiades per a particulars i també per a les escoles interessades en la indústria surera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona