Política

Piñeira consolida l’era transfronterera amb el nou hospital de Puigcerdà

Amb només dos regidors en l’oposició i de dos grups diferents, l’alcalde del PDeCAT governa amb comoditat

Les tensions amb ERC, però, són constants

Albert Piñeira va ampliar en les eleccions del 2015 la majoria absoluta obtinguda a Puigcerdà quatre anys abans. Quan va fer el discurs de possessió del càrrec va sentenciar que no interpretava els resultats com un xec en blanc, sinó com un reconeixement a la feina feta en l’anterior mandat, i també va anunciar allargar la mà als altres dos grups de l’oposició per buscar acords.

En l’equador del mandat actual, però, el cert és que les relacions polítiques amb l’únic regidor d’ERC, Raimon Ribas, són tenses i així ho demostra un recent enfrontament perquè no se li dona, segons ell, la informació sobre nous projectes que fa temps que ha sol·licitat. Ribas diu que vol conèixer detalls de partides massa genèriques que hi ha al pressupost de l’Ajuntament de Puigcerdà. Els uns i els altres han topat també pels ajuts a les famílies amb fills escolaritzats per als llibres i material escolar, que el regidor d’ERC ha arribat a qualificar de “cacicada”, ja que, segons ell, és una manera d’obtenir suport públic. Piñeira, no obstant, recorda que es van instituir aquests ajuts quan governava ERC.

L’episodi més dur es va produir quan el portaveu republicà va demanar la dimissió del regidor de Mobilitat i Seguretat quan es va haver de suprimir el torn de nit de la Policia Municipal per falta d’efectius. L’equip de govern va arreglar-ho contractant temporalment un agent. L’alcalde ja aleshores va lamentar que es trobaven lligats de mans i peus per part del govern espanyol a l’hora de contractar nou personal. Tot i això, va recordar que la vigilància nocturna l’assumirien els Mossos d’Esquadra.

Albert Piñeira és l’alcalde de la nova era transfronterera de Puigcerdà. I és que ell ha estat l’alcalde que ha inaugurat el nou hospital internacional de la Cerdanya, que dona servei a banda i banda de la virtual frontera administrativa entre els estats espanyol i francès a la zona. Puigcerdà ha consolidat, així, la seva aposta per uns serveis i unes relacions que mai no han deixat de ser transfronterers i més ara recentment amb la posada en marxa d’un escorxador que té aquest ús per als professionals de la Cerdanya nord i la sud.

Donar continuïtat a un programa detallat de millores als barris i nuclis agregats de Puigcerdà i prioritzar els ajuts socials són algunes de les propostes del seu programa electoral. Així, per exemple, ha inaugurat el nou parc d’Age o la nova plaça de Santa Joaquima Vedruna i ha continuat amb ajuts a les famílies amb infants escolaritzats i està treballant per impulsar la construcció de més d’un centenar de pisos de protecció oficial a la zona de Pedregosa de recent urbanització. En aquesta mateixa zona, a més, el Departament d’Ensenyament hi ha de construir, quan tingui els diners que calen, la nova escola Llums del Nord.

El programa de Piñeira inclou també un nou centre cívic i esportiu, la construcció d’un parc fluvial proper al riu Querol i la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital comarcal de la Cerdanya. Aquest últim és el més emblemàtic, i ja s’hi està treballant per posar-lo a disposició de les entitats de la vila.

El PDeCAT, sol

Albert Piñeira ja va guanyar les eleccions del 2011 amb majoria absoluta a davant d’Endavant Cerdanya, que aplegava partits independentistes liderats per ERC. En les del 2015, va guanyar encara més clarament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona