Política

Sense possibilitat d'imposar-se

ERC afronta una legislatura amb només 3 regidors d'11

Han aconseguit que els plens es retransmetin per internet

L'oposició al govern de Gironella (ERC) ho té complicat. Són minoria i la gestió està sent prou bona, de manera que les oportunitats per lluir-se són comptades. El cap de l'oposició, Albert Xoy, assegura que és “complicat i feixuc”. “Tens ganes de fer moltes coses, però si no hi ha consens i opinió conjunt és difícil tirar-ho endavant”, afirma.

El que diu Xoy és evident, amb tres regidors d'un total d'11, el govern pot anar a la seva. “S'ho poden manegar com vulguin”, lamenta. Però també constata que l'equip de govern (PDeCAT) els demana opinió i dialoga, tot i que en molts casos al final el seu punt de vista “no té cap mena de validesa”.

Propostes amb personalitat

Malgrat tot, Esquerra té una sèrie d'idees que s'esforça a remarcar, tot i que a efectes pràctics sigui impossibles d'executar sense el consentiment demòcrata. El seu gran clam té a veure amb el manteniment diari de la vila. Consideren que cal incidir més a preservar el bon aspecte dels carrers i optar per petites actuacions com ara millorar l'estat d'algunes illetes de reciclatge o envernissar bancs.

D'altra banda, no estan d'acord amb les retribucions dels regidors del ple municipal. Xoy explica que ja van intentar reduir-les al 50% perquè els semblen “desorbitades”. No hi va haver sort.

En la mateix sentit, van intentar que els plens fossin cada dos mesos per tal de reduir despeses en aquest tipus de retribucions: si només hi hagués un ple cada dos mesos, els regidors cobrarien la meitat menys. “Hi ha plens en què no hi ha gaires temes del dia i amb 10 minuts o un quart d'hora hem fet”, lamenta el cap de l'oposició.

Tot i així, els republicans no tenen cap mena d'intenció de canviar la seva estratègia de legislatura. Continuaran presentant mocions perquè, segons el seu cap, és l'única eina que tenen per fer sentir la seva veu.

A més, esperen que aquests dos anys siguin encara més profitosos i enriquidors del que ho han estat els dos primers. En aquest sentit, Xoy recalca que són tres regidors joves i els primers mesos al consistori han servit per “posar-nos a lloc”.

Població:
4.829 habitants
Superfície:
6,8 kilòmetres quadrats
Densitat:
710 habitants/kilòmetre quadrat
Municipals 2015:
CiU:
1.492 vots (65,30%), 8 regidors
ERC-AM:
564 (24,68%), 3 regidors

L'OPOSICIÓ

Albert Xoy Portaveu del grup d'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona