Política

Una minoria en solitari

GOVERN · ERC, en minoria, no ha pogut tirar endavant algunes mesures que ha portat al ple gestió · El deute del consistori i el contracte amb Aigües de Manresa, gestats en governs anteriors, continuen en el debat municipal

Les darreres eleccions municipals van portar un canvi de govern a Calaf. La candidatura d'ERC Junts per Calaf va rellevar CiU.

Ara des de l'oposició, Joan Caballol (CiU) acusa el govern actual d'intentar “manipular informació” i “desprestigiar la gestió” de l'anterior govern.

Des del Grup d'Independents per Calaf (GIC), Josep Casulleras creu que el deute generat durant els dotze anys de govern de CiU és “injustificable” i els acusa de fer “un joc ambigu” al consistori. Des de CiU, Joan Caballol reivindica que durant els anys del seu govern el patrimoni municipal es va incrementar en 14 milions d'euros.

ERC governa en minoria, fet que sovint els ha fet perdre votacions al ple. Un dels exemples va ser l'intent de posar fi al contracte municipal amb Aigües de Manresa, que el govern considera que no és de ple dret. Casulleras lamenta que no tenen prou informació, assegura que no han vist el contracte programa que regeix la relació i veu “arriscadíssim” trencar un contracte amb què poden acabar als jutjats perquè “els informes en què es basa el govern no són clars”. El regidor del GIC troba “inconcebible” el deute generat amb Aigües de Manresa, “perquè es cobrava als veïns però no es pagava a la companyia”. Per la seva banda, Caballol assegura que no hi ha cap deute amb la companyia i reclama al govern tractar “amb rigorositat” un tema “tan sensible com és l'aigua”. El govern també es va quedar sol votant el traspàs del servei de recollida d'escombraries a la Mancomunitat de l'Alta Segarra. Els grups de l'oposició volen més informació i concreció abans d'aprovar la mesura. El GIC vol, a més, un procés participatiu vinculant.

Sí que desperta unanimitat l'impuls a la creació de la comarca de l'Alta Segarra. Joan Caballol agraeix el suport de tots els grups a les mocions, però demana que ERC “també empenyi i faci pressió més amunt”. Sobre les gestions per reivindicar la comarca, “l'Ajuntament és hermètic, no ens explica res”, segons Caballol. Casulleras està d'acord amb la nova comarca, però lamenta que “no s'ha entrat en els detalls” i adverteix que cal crear activitat econòmica i estructures que reforcin la capitalitat de Calaf.

Població:
3.424 hab.
Superfície:
9,2 km
2
Densitat:
372 hab./km
2
Municipals 2015:
Junts per Calaf-AM:
687 vots (40,51%), 5 regidors
GIC-Calaf-VV:
424 vots (25%), 3 regidors
CiU:
353 vots (20,81%), 3 regidors

ELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ

Josep Casulleras GIC Calaf VV
Joan Caballol CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia