Política

La CUP i ERC pacten el sí al pressupost de Berga

Esquerra donarà suport a les partides que se sotmetran a aprovació dijous

El govern cupaire es compromet a incloure les esmenes republicanes, centrades en l'educació i els plans de futur

El grup d'Esquerra a Berga (ERC) votarà a favor del pressupost que el govern de la CUP sotmetrà a aprovació del ple dijous. Els republicans han presentat cinc esmenes relacionades amb educació, la comissió de plans estratègics, l'eliminació de barreres arquitectòniques i els parcs infantils, i ja han rebut el compromís del govern d'incloure-les en la seva proposta.

Així ho van comunicar ahir, dimarts, en una roda de premsa en què també van presentar les seves esmenes. En total, són 85.000 euros que el govern de la CUP preveu treure de la partida d'ingressos extraordinaris.

D'entrada, el pal de paller de les propostes d'Esquerra no és altre que l'educació. El partit republicà creu que s'ha d'apostar per “posar al lloc que toca” l'escola bressol de la ciutat. Per això, insta el govern de la CUP a crear una partida d'inversions amb un import de 15.000 euros. Amb aquests diners, Esquerra vol un nou projecte educatiu, que es renovin les instal·lacions i que es treballi per reduir l'aportació de les famílies.

També en matèria d'educació, Esquerra proposa que s'ampliïn les partides de manteniment de l'escola de Sant Joan, amb 5.000 euros més, l'escola de Santa Eulàlia, amb 5.000 més, i l'escola de la Valldan, amb 3.000 euros.

Plans de futur

D'altra banda, el partit republicà vol continuar nodrint de pressupost la comissió de plans estratègics, un grup format a principis de la legislatura a proposta d'ells mateixos. Consideren que “és una eina indispensable per arribar a consensos” i definir les estratègies de futur per a la ciutat. Per això, suggereixen a la CUP que hi destini 6.000 euros.

ERC també vol incidir en l'eliminació de les barreres arquitectòniques. En aquest cas, proposa que s'ampliï la partida a 25.000 euros i, a banda, que es facin números sobre aquest problema.

Finalment, Esquerra també pretén tractar la degradació dels parcs infantils de la ciutat. Per això, proposa que s'hi destinin 20.000 euros més i que s'estudiï a fons la qüestió per tal d'esbrinar l'estat real de cada parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona