Política

Judicialització del procés

Montse Venturós: “L'arxiu de la causa assenta un precedent davant les absurditats de l'Estat”

L'alcaldessa de Berga considera que la interlocutòria del jutge és una mostra que “treballant amb convicció podem aconseguir victòries”

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, s'ha mostrat satisfeta amb l'arxivament de la causa contra ella pel fet d'haver-se negat a despenjar l'estelada de la façana de l'Ajuntament en dos períodes electorals. Venturós creu que la interlocutòria del jutge “assenta un precedent davant les absurditats que l'estat espanyol ens té acostumats” i critica que “s'estan jutjant per la via judicial conflictes que són estrictament polítics”.

En aquest sentit, la batllessa interpreta la interlocutòria com una mostra que “treballant amb convicció podem aconseguir victòries”. Venturós, a més, defensa que la desobediència que s'ha posat en pràctica en aquesta acció “permet confrontar la legalitat establerta per l'Estat, que només accepta una minoria i que és absurda, per sobre de la legitimitat popular, que ha parlat molt clar”.

L'alcaldessa Montse Venturós recorda que el fet de mantenir l'estelada penjada al balcó de l'Ajuntament responia a la “voluntat popular” i, per tant, considera que en cap cas era un acte de propaganda, tal com també ha conclòs el jutge.

D'altra banda, Venturós no descarta que la Fiscalia acabi recorrent la interlocutòria, “tenint en compte la ràtzia política i judicial de l'estat espanyol contra les administracions catalanes”.

El jutjat d'instrucció número 1 de Berga ha acordat arxivar la causa contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per no haver despenjat l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant dos períodes electorals: les eleccions del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015.. En la interlocutòria, el jutge argumenta que l'exhibició d'una estelada a la façana del consistori no es pot entendre com un “acte de propaganda” perquè l'exhibició d'una bandera estelada “no és una opció política atribuïble a una sola candidatura, sinó a diverses”. El magistrat recorda que un delicte electoral s'ha d'entendre quan es realitza una campanya encaminada a obtenir el vot per una candidatura en concret.

Pel que fa la desobediència a l'autoritat, el magistrat argumenta que no hi va haver una “negativa franca, clara, patent, indubtable, indissimulada, evident o inequívoca” de la investigada per retirar la bandera estelada quan l'Ajuntament va ser requerit per fer-ho i considera que només va haver-hi “passivitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona