Política

Calafell aprova amb el vot del PP l'aportació a l'AMI

CiU i la CUP, impulsors de l'adhesió a l'entitat independentista, s'hi oposen perquè s'inclou en un expedient extrajudicial de reconeixement de crèdit

Que el PP voti a favor de pagar els 1.858 euros de quota per pertànyer a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que CiU i la CUP s'hi oposin sembla el món al revés, però és el que va passar en el darrer ple municipal de Calafell. En política, tot o gairebé tot és possible, però aquest cop la paradoxa té una explicació perfectament intel·ligible tant per als qui estan a favor de la independència de Catalunya com per als qui no. El cas és que els dos regidors del PP formen part de l'equip de govern juntament amb el PSC i UAM i es van veure obligats a avalar l'aportació econòmica a l'AMI perquè la quantitat –1.558 euros-– es va incloure en un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit per valor de 133.000 euros que inclou el pagament de factures endarrerides a diversos proveïdors. Per tant, el PP no hi va votar de cor, sinó per imperatiu legal, o, com va defensar el regidor popular, Juanjo Garcia, “per complir escrupolosament amb un acord de ple”. I és que l'adhesió a l'AMI es va aprovar ara farà un any amb els vots a favor de CiU, la CUP, ERC i UAM, i en contra del PP i Ciutadans i l'abstenció del PSC. Des que l'adhesió es va aprovar a contracor de la majoria del govern, l'Ajuntament havia anat dilatant amb excuses el pagament de la quota per ser membre de l'AMI, Però amb el final d'any les excuses s'han acabat. Mentre que el PP hi va haver de votar a favor, CDC i la CUP, impulsors de l'adhesió, hi van votar en contra precisament perquè l'aportació forma part d'un expedient extrajudicial de reconeixement de crèdit amb el qual no estan d'acord. A pesar seu, doncs, els cupaires i els convergents van haver d'acabar votant en contra d'una cosa que ells mateixos havien promogut. El regidor d'ERC va tenir menys problemes i va ser més pràctic: va canviar a darrera el vot –es volia abstenir– i va votar-hi a favor precisament per la causa. “Ho valia”, va dir.

LA XIFRA

1.858
euros
és la quantitat que ha d'aportar anualment Calafell a l'Associació de Municipis per la Independència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona