Política

La taxa de recollida de residus puja un 5% a la Jonquera

L'increment va lligat al nou servei de recollida orgànica previst pel juny

El ple aprova les ordenances pel 2017

Un dels canvis més significatius que s'incorpora en les ordenances fiscals pel 2017 a la Jonquera és en la taxa de recollida de residus, que s'apuja un 5% lineal per fer front a l'increment del cost del servei a partir de l'entrada en funcionament de la recollida de la FORM (recollida orgànica). L'estudi econòmic justificatiu s'ha fet preveient que l'entrada en funcionament d'aquest nou servei de recollida serà el mes de juny, tal com ha anunciat el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Es preveu que el cost addicional suposarà un increment del 8,6% però l'equip de govern de la Jonquera preveu que l'entrada en funcionament es demorarà i per tant proposa aplicar només una puja del 5%, i en cas que no sigui així l'Ajuntament assumirà la diferència.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, però, explica que al llarg de l'any 2017 s'haurà d'estudiar molt bé la taxa, ja que caldrà fer repercutir d'alguna manera el cost que suposarà el servei de la recollida orgànica.

La resta d'ordenances fiscals que entraran en vigor l'1 de gener del 2017 introdueixen pocs canvis. Pel que fa a l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, s'incorpora una bonificació del 95% per a aquelles que siguin declarades d'especial interès municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals o històriques artístiques. En l'apartat de la taxa per llicències urbanístiques, es diferencia en la denegació de llicències, la d'obra major i la d'obra menor, incorporant-hi la tarifa de 44 euros per aquesta darrera. En l'ordenança de les llicències d'obertura d'establiments, s'hi incorpora i es tarifa l'obertura de clubs i associacions de cànnabis, que no estava recollida anteriorment. També en els serveis de cementiris, s'hi incorpora la tarifa pels columbaris (la Jonquera no en tenia fins ara i s'han construït amb les últimes obres del cementiri). En l'ordenança de retirada de vehicles, s'hi incorpora una tarifa pel cas que els vehicles siguin retirats però sense entrar al dipòsit.

El ple de dimarts va aprovar les ordenances i taxes pel 2017 amb la majoria absoluta dels sis vots a favor de l'equip de govern (CiU-PSC) i les quatre abstencions d'ERC en l'oposició, ja que el regidor del PP no va assistir a aquest ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona