Política

L'exalcalde de Palau-saverdera va al jutjat per reclamar dietes

Narcís Deusedas porta al contenciós administratiu el seu ajuntament perquè el nou govern li denega dietes

La qüestió de les dietes endarrerides que l'exalcalde de Palau-saverdera Narcís Deusedas reclama al seu ajuntament es resoldrà al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona. Deusedas reclama un total de 26.824,85 euros en concepte de dietes corresponents al període comprès entre el 2011 i el 2014 (quan era alcalde), i que el govern actual liderat per l'alcaldessa Isabel Cortada li denega perquè es van presentar fora de termini.

El contenciós administratiu interposat per Deusedas qüestiona la resolució dictada per l'Ajuntament de Palau-saverdera el 2 de juny del 2016 en virtut de la qual es denegava la reclamació d'aquest pagament. Les dietes que reclama l'exalcalde (avui regidor a l'oposició) corresponen a desplaçaments, esmorzars, dinars o tiquets d'aparcament de quan ocupava les funcions a l'alcaldia de Palau-saverdera. Deusedas les va presentar per primer cop el juny del 2015 (en un dels últims plens que va presidir) però la petició va rebre un informe desfavorable de la secretària de l'Ajuntament; les va tornar a presentar el desembre del 2015, ja a l'oposició i amb Isabel Cortada a l'alcaldia. El ple va respondre llavors pagant 1.415 euros corresponents a despeses del 2015, però no pas els 26.824 euros dels anys 2011-2014, basant-se en informes segons els quals no podia pagar aquestes despeses perquè no s'havien presentat en els terminis exigits per la llei. Deusedas va recórrer contra aquella decisió en una sessió posterior del ple, que també es va desestimar amb els mateixos arguments i per això ha portat ara el cas al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona.

Investigació d'Antifrau

La qüestió de les dietes no és l'únic cas que enfronta l'anterior govern municipal i l'actual a Palau-saverdera : el 2015 l'actual equip de govern (ERC-GdP i ApT) va portar a l'Oficina Antifrau i a la fiscalia els comptes del 2014, moment en què encara governava CiU amb Narcís Deusedas. Entre les possibles irregularitats que es posaven sobre la taula en aquell moment hi havia l'adjudicació d'obres sense partida pressupostària o el cobrament de dietes prescrites, del 2006 al 2009, amb informes negatius de la secretària dient que no es podien cobrar. Actualment Antifrau inicia la fase d'investigació d'aquest cas.

Pressupost per al 2017

D'altra banda, aquesta setmana passada el ple de Palau-saverdera ha aprovat inicialment les ordenances fiscals i el pressupost municipal per al 2017. Entre els pocs canvis que s'incorporen a les ordenances fiscals hi ha un reajustament del tipus impositiu de l'IBI (se situarà en un 0,751), per compensar les actualitzacions cadastrals. El pressupost anunciat per al 2017 serà d'1,74 milions d'euros, i és qualificat per l'alcaldessa de “pressupost de manteniment” d'infraestructures i edificis municipals. Tant les ordenances com el pressupost es van aprovar provisionalment amb els vots en contra dels dos regidors presents de CiU, a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona