Política

procés sobiranista

El ple de Calafell avala la ruptura amb Espanya

CDC, UAM i un exregidor de Ciutadans ara no adscrit avalen una moció de la CUP i en tomben una de C's que reclamava precisament el contrari

El ple de Calafell va aprovar dilluns donar suport a la resolució del Parlament de Catalunya que avala l'inici del procés d'independència i de ruptura amb l'Estat espanyol. La moció presentada per la CUP va obtenir el suport dels regidors de Convergència, Unitat d'Acció Municipal (UAM) i l'exregidor de Ciutadans ara no adscrit; els dos regidors del PP i l'únic de Ciutadans hi van votar en contra i els cinc regidors del PSC, que governen i tenen l'alcaldia, es van abstenir.

La moció impulsada per la via d'urgència per la CUP pretenia respondre a la que primer havia presentat el regidor de Ciutadans, José Manuel Tejedor, que anava precisament en el sentit contrari. Tejedor pretenia que el ple es pronunciés en contra del procés independentista i en contra de la resolució del Parlament però el tret li va sortir per la culata. La seva visió apocalíptica del procés, que segons ell “alimenta la divisió i aboca la població a l'abisme”, només va tenir el suport dels dos regidors del PP, mentre que la contramoció impulsada per la via d'urgència de la CUP es va imposar per clara majoria –15 dels 21 regidors que té el consistori–. El vot del govern municipal va ser dispar: els cinc regidors del PSC, entre ells l'alcalde, Ramon Farré (PSC), van optar per l'abstenció i ni tan sols van intervenir en el torn de paraules, els dos del PP s'hi van oposar i els dos d'UAM hi van votar a favor.

“Una provocació de C's”

La CUP va remarcar que la moció responia “a la provocació de Ciutadans”, i els seus regidors, avalats per la resta de grups que els van donar suport, van defensar el dret dels pobles a decidir el seu futur. En aquest sentit, l'exregidor de Ciutadans i ara regidor no adscrit, Jesús Benedicto, va sorprendre la sala de sessions amb el seu vot favorable a la moció dels cupaires i contrària a la dels seus excompanys de partit. Benedicto ho té clar: “Votar contra una resolució del Parlament seria anar contra la voluntat popular.”

LA FRASE

Votar contra la resolució del Parlament seria anar contra la voluntat popular
Jesús benedicto
EXREGIDOR DE CIUTADANS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES