Política

diada de l'onze de setembre

Crida d'alcaldes d'arreu de la demarcació de Girona a omplir Salt

Vint-i-tres batlles, inclosos els de cinc capitals de comarca, es van reunir al lloc de la mobilització per mostrar la unitat del món municipal gironí a favor del procés i d'una nova Diada històrica

Vint-i-tres alcaldes de les sis comarques gironines que estan convocades diumenge a Salt –inclosos els de les capitals de comarca, a excepció d'Olot, absent amb motiu de les festes del Tura– van reunir-se ahir al punt inicial de la mobilització per fer una crida unitària del món municipal a convertir la Diada del 2016 en la mobilització més important de la història a les comarques gironines. “El nostre objectiu és mostrar la força municipalista a les comarques gironines, simbolitzar amb aquest acte la unió de tots els pobles per l'Onze de Setembre”, va destacar l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, que va voler agrair l'ajuda que han rebut d'arreu de la demarcació per preparar la Diada: “A Salt en tot moment ens hem sentit acompanyats en tot el que ha calgut, en infraestructures, policia, mobilitat...” I va remarcar que “no és un acte de municipi sinó un acte de país”.

També va prendre la paraula l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en nom de la resta d'alcaldes, per subratllar: “Els alcaldes i les alcaldesses de Girona estem a punt per complir el mandat dels ciutadans, posar-nos a disposició del Parlament i aconseguir la república catalana.” Madrenas, a més, va voler remarcar que ahir a Salt hi havia reunits, per fer aquesta crida “unitària” a la ciutadania perquè vagi a Salt a “lluitar i exigir” la independència, una representació “àmplia i transversal”, tant del punt de vista “territorial com ideològic”. En aquest sentit, cal dir que, entre els 23 alcaldes presents, n'hi havia deu d'ERC, sis de grups municipals independents, cinc de CiU i dos de la CUP.

Els alcaldes presents

Concretament, ahir al passeig dels Països Catalans de Salt, a més de l'alcalde amfitrió i dels de les capitals de comarca convocades a Salt llevat d'Olot –Girona, Figueres, Banyoles, la Bisbal d'Empordà i Santa Coloma de Farners–, hi havia els batlles de Sant Feliu de Guíxols, Cassà de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Begur, Riells i Viabrea, Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Fornells de la Selva, la Cellera de Ter, Verges, Aiguaviva, Sant Jordi Desvalls, Campllong, Osor, la Pera, Ordis i Sant Martí Vell.

Una representació àmplia i transversal ens reunim per fer de forma unitària una crida a venir a Salt
Marta Madrenas
alcaldessa de girona
Aquest acte vol simbolitzar la unió de tots els pobles de les comarques gironines per l'Onze
Jordi Viñas
alcalde de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona