Política

Llarena dicta una nova euroordre contra Puigdemont

L’instructor del judici de l’1-O ja ha activat el mecanisme per demanar a Bèlgica que lliuri el líder de JxCat a les autoritats espanyoles

Bèlgica ja ha rebut l’escrit

El jutge Pablo Llarena ha decidit cursar una nova ordre europea de detenció i lliurament contra el president Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, pels delictes de sedició i malversació.

El mateix dia que el Tribunal Suprem (TS) espanyol ha dictat la sentència del judici de l’1-O, que condemna a nou líders independentistes a dures penes de presó, el magistrat instructor de la causa del procés ha activat el mecanisme per sol·licitar el lliurament de Puigdemont.

En el seu escrit, el magistrat instructor assenyala que la sentència proclama la naturalesa “delictiva” dels fets objecte d’acusació. A més, adverteix que les condemnes conegudes aquest dilluns “propicien el risc” que els líders que són a l’estranger “fugin” a països que no són membres de la UE.

La petició ja ha arribat a Brussel·les

Bèlgica ja ha rebut l’euroordre de detenció contra l’expresident Carles Puigdemont, segons han confirmat fonts de la fiscalia federal belga a l’ACN.El document ja és en mans de la Fiscalia Federal belga, que si, segueix el mateix procediment que en les últimes euroordres, l’haurà d’enviar ara a la fiscalia de Brussel·les, que serà la que s’encarregarà de contactar amb Puigdemont i analitzar el cas de nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia