Política

Homenatge a Montse Oliva als actes a Madrid

La periodista serà distingida amb el premi ‘in memoriam’ Amic del Blanquerna

La delegada d’El Punt Avui a Madrid Montse Oliva era una periodista que no va faltar mai els darrers vint anys a la cobertura de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, que a Madrid és commemorada per la Generalitat l’endemà de l’Onze de Setembre, i demà el record de la segarrenca, traspassada el passat 20 d’octubre, també hi serà molt present. En l’acte institucional que demà presidirà la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, al Círculo de Bellas Artes, Montse Oliva serà distingida amb el premi Amic del Blanquerna in memoriam com a reconeixement a una trajectòria periodística que ha deixat un llegat de bon ofici i també de generositat sense fi amb tots els companys del gremi, que en el dia a dia a Madrid és inoblidable.

L’encarregat d’obrir l’acte que tindrà lloc a la Sala de Columnas del Círculo de Bellas Artes de Madrid (Alcalá, 42), al costat de la seu de la Llibreria Blanquerna, serà el delegat de la Generalitat a Madrid, Gorka Knörr, que donarà la benvinguda als assistents i a les autoritats. El programa inclou el lliurament dels reconeixements Amic del Blanquerna, que arriben a la seva tercera edició i que volen distingir aquelles persones que s’han significat amb l’activitat del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna o a les Aules de Català a Madrid. La delegació de la Generalitat valora que la periodista nascuda a Torà és “un nom referent del periodisme pel seu gran coneixement de la vida política espanyola” i en destaca la “complicitat, professionalitat i valentia” com a trets definidors de la seva personalitat. Es dona la circumstància que en la primera edició dels Amic del Blanquerna va ser premiat el periodista de TV3 Josep Capella, amic d’Oliva i company seu d’aventures a la villa y corte amb el qual des d’ara compartirà distinció. Els altres premis Amic del Blanquerna seran lliurats a Joan Ribera Llopis (catedràtic de filologia de la Complutense de Madrid), Elena García (promotora cultural), Huerga y Fierro. (editors), Juan Carlos Martínez (client de la llibreria Blanquerna), Leticia Palacios (estudiant de català) i Emilio Gil (dissenyador gràfic). Després d’una conferència glossa a càrrec del periodista Antoni Bassas, el parlament de cloenda de l’acte a càrrec de Budó deixarà pas a una interpretació musical de Paula Valls (veu) i David Soler (baix).

La distinció a Oliva in memoriam s’afegirà al premi de l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP), lliurat a títol pòstum el 2018 i que ara ja porta el nom de la reportera segarrenca com a reconeixement a la petjada professional i humana que va deixar informant des del Congrés i el Senat. L’aleshores presidenta del Congrés, Ana Pastor, a més, va voler que el seu últim acte oficial al maig abans de cessar fos la col·locació d’una placa al racó del pati del Congrés on Montse Oliva s’asseia a fumar i a olorar el despertar polític del dia. “La periodista Montse Oliva va observar i narrar des d’aquí la vida del Congrés durant vint anys. La seva absència ens acompanyarà sempre”, es pot llegir a l’única placa consagrada a un periodista que hi ha al Congrés de diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia