Política

Valls transmet a Torra que no participarà en l’acte institucional de la Diada

L’ex-primer ministre francès i ara regidor barceloní afirma que la convocatòria té un plantejament “inacceptable”

Considera que s’hi exclou ‘de facto’ els qui no combreguen amb “postulats nacionalistes”

Manuel Valls i Eva Parera han transmès per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que no participaran en l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya l’onze de setembre perquè, segons ells, té un plantejament “inacceptable”.

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona i ex-primer ministre francès considera que tant el Govern com el Parlament “han decidit, un any més, convertir la festa de tots els catalans en un acte al servei d’uns interessos partidistes”.

Això, al seu parer, exclou “de facto” persones, partits i entitats que no combreguen amb els “postulats nacionalistes”.

Valls considera una “manca absoluta de respecte” a la ciutadania, a les institucions, a Espanya i “a la veritat” dedicar la Diada a la “resistència col·lectiva i a la llibertat dels presos polítics i exiliats”.

L’ex-primer ministre francès ha volgut denunciar la “falsedat” d’aquesta consigna perquè, a judici seu, a Espanya “no hi ha presos polítics ni exiliats, només hi ha polítics responsables dels seus actes i una Justícia independent a la qual correspon determinar-ne les conseqüències jurídiques”.

Per Valls, “persistir en aquest relat sota el lema amenaçant de Tornarem és greu” i fer-ho, a més, “instrumentalitzant la Diada és sectari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia