Política

Govern i Parlament dediquen l’acte institucional de la Diada als “presos polítics i exiliats” i a les migracions

L’espectacle ‘Tornarem’ reflectirà el moment “excepcional” que viu el país i reivindicarà els valors de l’acollida, la perseverança i l’esperança

El cartell de la Diada també al·ludeix als represaliats

El govern i el Parlament dedicaran l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre als “presos polítics i exiliats”, a les migracions i a la resistència col·lectiva. Així ho han explicat aquest dilluns la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en una roda de premsa aquesta tarda al Palau de la Generalitat.

Els actes institucionals començaran el dimarts 10 de setembre amb una ofrena floral del president del Govern, Quim Torra, al Fossar de les Moreres. A les vuit del vespre se celebrarà a l’Auditori del Parlament l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la cambra a Carola Rackete i Òscar Camps. Costa ha avançat que la glosa la farà “una persona molt especial”, tot i que no pot avançar el nom.

A les 20:55 hores TV3 retransmetrà el missatge institucional del president.

A les deu de la nit serà l’hora de l’acte Tornarem a la plaça Sant Jaume. L’espectacle, creat i dirigit artísticament per Lluís Danés, farà referència al moment “excepcional” que viu el país a partir dels valors de l’acollida, la perseverança i l’esperança.

A la mitjanit Torra assistirà a l’acte Llum i llibertat on s’il·luminaran 131 agulles del massís de Montserrat que representen els 131 presidents de la Generalitat.

Els actes continuaran el dimecres Onze de Setembre amb la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. El govern de la Generalitat hi anirà les nou del matí i la mesa del Parlament ho farà cinc minuts més tard.

A les deu del matí es farà l’ofrena floral a la tomba de Casanova a Sant Boi de Llobregat, a càrrec de Budó.

Les delegacions del Govern a Girona, Lleida i Tarragona, Catalunya Central, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, Madrid i delegacions a l’exterior també organitzaran diversos actes.

De les deu del matí a les set de la tarda el Palau de la Generalitat obrirà les seves portes al públic. El Parlament de Catalunya també farà una jornada de portes obertes.

Cartell reivindicatiu

Al cartell de l’11-S predominant el color groc perquè, segons el govern, la Diada també és una “reivindicació” i un “record” dels polítics empresonats i de l’“exili”. “Les quatre barres en vermell del cartell s’intueixen ja que no es poden dibuixar en la seva plenitud si no hi som tots”, conclou el comunicat que explica la imatge. Les barres “difuses” també representen el futur “incert” del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia