Política

MIQUEL REVERTER

ALCALDE ELECTE DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA (ERC)

“Han entès l’esforç que hem fet”

ECONOMIA · Preveu un mandat amb una millor situació financera, després d’uns anys marcats pel deute que es van trobar el 2015

Una dècada al consistori
Miquel Reverter Tres (Sant Vicenç dels Horts, 1974), comercial de professió i molt vinculat al món associatiu, va entrar a l’Ajuntament de Castellfollit el 2010. Després de passar uns anys a l’oposició, la llista d’ERC que ell encapçalava el 2015 va aconseguir que per primer cop governés algú que no fos de CiU.

ERC, amb Miquel Reverter de cap de llista, ha revalidat la victòria de fa quatre anys.

Tenint en compte que han hagut de ser austers pel deute que hi havia, una victòria tan aclaparadora (ERC 6 regidors, JxCat, 1) potser els ha sorprès fins i tot a vostès.
Crec que ens han valorat la feina d’aquests quatre anys, tot i els problemes econòmics. Quan vam començar, el problema gros era aquest edifici [el nou ajuntament], que ens va dur dos anys de feina i gairebé vam haver de paralitzar la resta. Era vital: o entràvem a arranjar-ho o ens arruïnàvem pels segles dels segles. Evidentment s’han pres decisions que han agradat i d’altres que no, però governar vol dir això. Estem molt contents dels resultats. Crec que els ciutadans han entès l’esforç. I malgrat que hem reduït molt el deute, hem pogut fer millores a la via pública, hem pogut destinar més recursos a cultura, a serveis socials, a joventut i a entitats...
Podran respirar més, en aquests pròxims anys?
Sí, sí. La Diputació ens va avançar temps enrere el fons de cooperació i aviat ho acabarem de tornar. A més, a finals d’aquest any acabarem de pagar un parell de crèdits i, per tant, disposarem de més tresoreria per continuar pagant els crèdits pendents i per posar-nos més al dia en el pagament de proveïdors. Al principi tardàvem uns 130 dies i ara ja estem per sota dels 60. L’objectiu és arribar als 30 que marca la llei.
Quin deute compten tenir, a finals d’aquest any?
Serà d’uns 800.000 euros, que seria un 80% del pressupost, a punt de baixar al 75%, que és el límit que marca la llei.
Hi ha una empresa important que es planteja marxar de Castellfollit perquè no té espai per engrandir-se. Ho podran solucionar?
Això s’ha de resoldre en aquest mandat pel bé de l’interès públic. Tenim una zona industrial per desenvolupar i una empresa disposada a créixer a Castellfollit, però allà per on podria créixer és sòl residencial i és de cinc propietaris. Hi estem treballant. El que no podem fer és saltar-nos el planejament urbanístic, hi ha d’haver un procés de requalificació. La solució ha de permetre, d’una banda, desenvolupar tot el sector del cementiri, amb un accés nou; fer un nou aparcament i, és clar, que aquesta empresa creixi. Ara l’empresa té sobre la taula una proposta nostra, consensuada amb els propietaris de la zona residencial. Castellfollit té 0,7 km quadrats [és el municipi més petit de la demarcació], tenim l’espai que tenim i hem de cabre-hi tots. No podem hipotecar tot el sòl residencial que ens queda.
La restauració i conservació de la cinglera serà una prioritat?
El pla de protecció s’està acabant de redactar i ja s’hi estan fent intervencions i estudis de diagnosi. El primer pas és detectar les parts més sensibles i el següents passos seran fer intervencions concretes en els punts que es necessiti, per tal d’evitar riscos. Però el pla és molt més ampli i inclou també, per exemple, decisions de caràcter urbanístic al barri vell.
La participació ciutadana també la consideraven prioritària.
És un aspecte que prevèiem per al mandat anterior i no hem pogut desplegar. Ara sí. Tindrem una regidoria específica i posarem en marxa mecanismes perquè els ciutadans donin la seva opinió sobre els temes importants del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia