Política

Impuls a la independència

La independència d’Escòcia està estretament vinculada al Brexit, que és la principal raó del nou referèndum. Ho ha deixat clar Nicola Sturgeon des del principi i es va fer més evident ahir, després de la publicació d’una nova enquesta del dominical Sunday Times, que corrobora la preferència dels escocesos per ser independents abans que quedar fora de la UE. El suport pujaria fins a un 59% si hi hagués un Brexit sense acord i seria d’un 51% en cas d’una sortida pactada amb la UE.

El Brexit sense acord és la demanda dels euroescèptics durs del Partit Conservador. Després de dos anys dient que aquesta seria l’única alternativa al seu acord, en el moment decisiu Theresa May va decidir descartar-la i demanar una nova pròrroga a la Unió Europea. Per fer-ho, es va enfrontar als brexiters del seu partit. May va justificar la decisió de descartar la sortida sense acord per no perjudicar l’economia i evitar el trencament del país, integrat per quatre nacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia