Política

Citen a declarar dos veïns de Vilademuls pel tall de l’N-II a Medinyà durant les mobilitzacions del 21-D

Els encausats afirmen que no van participar en la protesta

Jutgen deu acusats d’arrancar una vuitantena d’estelades de matinada a Verges

El Jutjat d’instrucció 3 de Girona ha citat a declarar com a investigats dos veïns de Vilademuls per tallar l’N-II a Medinyà durant les mobilitzacions del 21-D, coincidint amb la celebració del consell de ministres a Barcelona. Els acusats estan investigats per un suposat delicte contra la seguretat del transit per posar en risc la circulació a la via.

Els dos veïns han assegurat que no van participar en la protesta. Un d’ells és un pagès que afirma que els Mossos d’Esquadra el van parar quan traslladava bales de palla d’una casa a una altra i al segon el van identificar a través de la matrícula d’un vehicle. La defensa espera que el cas acabi arxivat.

Quan han sortit de declarar, una cinquantena de manifestants han rebut els investigats a crits de ’No esteu sols’.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció 2 de La Bisbal d’Empordà ha jutjat aquest dimarts deu acusats d’arrancar una vuitantena d’estelades a Verges la matinada del 30 al 31 de desembre passat.

En aquest cas, els processats s’enfronten a la possibilitat de pagar una multa de fins a 900 euros per un suposat delicte lleu de danys o de coaccions, que és el que sol·licita l’acusació particular que representa l’Assemblea vergelitana per la independència. A més, també demanen que paguin una indemnització d’uns 200 euros pel cost dels desperfectes. En canvi, la fiscalia no veu indicis de delicte i no acusa.

Segons fonts de l’acusació particular, els acusats que han comparegut al judici han reivindicat els fets però afirmen que tenen dret a despenjar les estelades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia